Σάββατο 20 Απριλίου 2024  03:40:52

Ήττες στη Συρία και ήττες γύρω από την Τρίπολη στη Λιβύη για τον ματαιόδοξο Τ. Ερντογάν. Αποσύρονται οι τουρκικές δυνάμεις από τα σύνορα του Έβρου και στέλνονται στη Συρία. Κύριο

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο αλλά από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Λαμβάνει προειδοποιήσεις και γνωρίζει ήττες στο πεδίο της μάχης από τη Μόσχα, με την οποία βρίσκεται σε πολεμική σύγκρουση και στη Συρία και στη Λιβύη, καθώς οι δύο «φίλες χώρες»( με τις στενές μπίζνες) πολεμούν σε διαφορετικά στρατόπεδα..

Η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο και τις στέλνει στη Συρία, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα ενίσχυσης, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα.

Οι δυνάμεις αποσύρονται για να φτάσουν στο Ιντλίμπ, όπως προκύπτει και έπειτα από τις δηλώσεις του -επίσης υπερφίαλου και ηττώμενου- Χουλουσί Ακάρ, ότι η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους της Δαμασκού, στενού συμμάχου της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα.

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα ότι θα συνεχίσει να ενισχύσει το καθεστώς Μπ. αλ Ασσαντ και το καθεστώς Χαλίφα Χάφταρ στην Ανατολ.Λιβύη.

Η Hurriyet, αναφέροντας μια έκθεση του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ με 15.000 άνδρες και η Χουράς Αλ Ντιν με 5000 άνδρες και οι δύο παρακλάδια της Αλ Κάιντα.

«Είναι απειλή και σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.», αναφέρεται.

Εντωμεταξύ, η Τουρκία ναυπηγεί 4 κορβέτες για το Πακιστάν.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν γίνονται καν θέμα στην Τουρκία, καθώς η τουρκική πλευρά δεν τις θεωρεί παραβιάσεις.

Αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, θα φανεί στη συνάντηση στην Αθήνα.

Θέλουν και οι δύο πλευρές, ωστόσο, να κρατηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανοικτοί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline