Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:54:51

Αμετανόητος ο Αλ. Τσίπρας στη γραμμή Μπαζιάνα-Πολάκη για «απόλυτη εξουσία» του ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον και όχι «απλώς» να κερδίσει την Κυβέρνηση. Αυταρχικό προσκλητήριο στην Κ.Ε. για ελέγχους των θεσμών του Κράτους, πάνω και πέρα από Σύνταγμα και εκλογές. Κύριο

Στ. Πέτσας: «Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα των καλπών». Γεωργιάδης: Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. «Ολοκληρωτικές αντιλήψεις» του καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Εκείνη, η σύντροφος του Πρωθυπουργού είναι η εισηγήτρια της ακραίας και αντιδημοκρατικής «ιδεολογίας»- νοοτροπίας ότι δεν πήραμε όλη την εξουσία, πήραμε μόνο την Κυβέρνηση της χώρας, κάτι που συμβαίνει σε κάθε αλλαγή Κυβέρνησης και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον διαχωρισμό των εξουσιών.

Εκείνο ο .Πολάκης μέχρι χθες στη Κ.Ε. ήλθε σε διαφωνία με τον τέως πρόεδρο της Βουλής ότι καθώς δεν ελέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και κατά προέκταση το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και τη θεσμική κατοχύρωση του ΕΣΡ, όπως του απάντησε αυστηρά ο Νίκος Βούτσης. Νοοτροπία αυταρχισμού που έχει διαποτίσει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στον διήμερο απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο της διακυβέρνησης του, στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον, « χωρίς λάθη στον έλεγχο της όλης εξουσίας» αναφέρεται η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, η οποία απαντάει στη σχετική τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «αντιδημοκρατική νοοτροπία».

«Ο διήμερος δήθεν «απολογισμός» του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολούθως, κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόκληση κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του ίδιου του πολιτισμού. «Έμαθαν, όμως κάτι, για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι "την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας" αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού», είπε ο κ. Πέτσας.

«Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, "αρμοί της εξουσίας", πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών», διευκρίνισε.
«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα "ή εμείς, ή αυτοί". Και ότι στόχος του είναι ένας "δεύτερος γύρος" για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας.

Πάνω από όλα, όμως, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά», όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς". Αυτό ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών».

Συμπλήρωσε δε, με αφορμή την υπόθεση Novartis ότι «αν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στην έρευνα της προκαταρκτικής ανακριτικής επιτροπής για τη Novartis και τη σκευωρία, η νοοτροπία πίσω από τη σκευωρία είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας: «ότι πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας, δηλαδή τη Δικαιοσύνη».

«Ολοκληρωτικές αντιλήψεις» καταλογίζει στον Αλ. Τσίπρα το Κίνημα Αλλαγής

«Ολοκληρωτικές αντιλήψεις» και απόπνοια «ακροδεξιών πρακτικών», καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την χθεσινή του ομιλία στις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει σε σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής «ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν».

«Όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιό του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline