Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:36:27

«Μόνο ένα θαύμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Κική Δημουλά» δηλώνει ο θεράπων ιατρός της γνωστός καρδιοχειρουργός Στρ. Παττακός ανήσυχος. Από τις 2 Φεβρουαρίου σε ΜΕΘ. Καλύτερα σχετικά αλλά σε δύσκολη θέση και ο Κ. Βουτσάς σε ΜΕΘ, ήδη επί 11 μέρες Κύριο

Δύσκολες ώρες για την σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά, 89 ετών, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του θεραπευτηρίου «Υγεία», εξαιτίας επιδείνωσης σοβαρών προβλημάτων υγείας, με πρώτα τα αναπνευστικά.

Γενική συγκίνηση από τη δοκιμασία της και την προβληματική τροπή στην υγεία της .Η Κική Δημουλά, ηλικίας 89 ετών, εισήχθη στο Υγεία πριν περίπου δύο εβδομάδες λόγω της χρόνιας αναπνευστικής δυσλειτουργίας, η οποία επιδεινώθηκε εξαιτίας καταγμάτων στα πλευρά.
Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε περαιτέρω τις δύο τελευταίες ημέρες και οι θεράποντες γιατροί έκριναν σκόπιμο την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη διασώληνωσή της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προσωπικού της γιατρού και φίλου κ. Στρατή Παττακού στον Αθήνα 9.84, η καρδιακή λειτουργία της ασθενούς είναι καλή και δεν υπέστη ανακοπή, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό. Πρόγνωση για την πορεία της υγείας της δεν μπορεί να γίνει τη δεδομένη στιγμή, εξαιτίας επιβάρυνσης και άλλων σημαντικών λειτουργιών του οργανισμού. Σε άλλες δηλώσεις του φέρεται να τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης και δήλωσε παραστατικά πως μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στο τέλος της δοκιμασίας της.

Για την πορεία της υγείας της κ. Κικής Δημουλά ενημερώνονται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Το ιατρικό ανακοινωθέν από το Θεραπευτήριο «Υγεία» αναφέρει τα εξής:
«Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια.
Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη.
Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη και οι γιατροί δίνουν μάχη να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία.

Κώστας Βουτσάς: Θετικά τα τελευταία νέα για την υγεία του αγαπημένου ηθοποιού

Η κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα, έλυσε τη σιωπή της και μίλησε για την κατάσταση της υγείας του πατέρα της.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, η Σάντρα Βουτσά, ανέφερε ότι η κατάσταση του Κώστα Βουτσά είναι «αργά σταθερή. Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Έχει μικρή, αλλά σταθερή βελτίωση κάθε μέρα, αυτό για την ηλικία του είναι πολύ σημαντικό».

Όπως εξήγησε οι θεράποντες γιατροί του πατέρα της έχουν σταματήσει τη χορήγηση του φαρμάκου της καταστολής που όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν να αρχίσει να συνέρχεται» και πρόσθεσε ότι «ήδη κάποια όργανα έχουν αρχίσει και λειτουργούν μόνα τους, αλλά δεν θέλουν να κάνουν κάτι απότομα ή γρήγορα».

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε η κόρη του:
Η κόρη του μάλιστα αποκάλυψε ότι η τελευταία φορά που είχε μιλήσει με τον πατέρα του ήταν την Πέμπτη, μία μέρα πριν μπει στο νοσοκομείο, ενώ τόνισε ότι ο Κώστας Βουτσάς είχε μία λοίμωξη που τον ταλαιπωρούσε εδώ και μήνες.

Για 11η μέρα στη ΜΕΘ

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Αττικόν» βρίσκεται για δεύτερη συνεχή εβδομάδα ο Κώστας Βουτσάς.
Το απόγευμα της Παρασκευής (07/02), ο Κώστας Βουτσάς, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με λοίμωξη του αναπνευστικού και αρχικά νοσηλεύτηκε στη μονάδα εμφραγμάτων.
Από το πλευρό του δεν λείπουν όλες αυτές τις μέρες, τα αγαπημένα του πρόσωπα. Παρούσες η κόρη του Σάντρα Βουτσά και η σύζυγός του, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία ο Βουτσάς έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Φοίβο.

Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το «ΑΤΤΙΚΟΝ» την Τρίτη (11/02), αναφέρει:
«Ο κ. Κώστας Βουτσάς διακομίσθηκε επειγόντως στο Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ" την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και εισήχθη στην Καρδιολογική Μονάδα, με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και επιβάρυνσης της καρδιακής και αναπνευστικής του λειτουργίας.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε το ίδιο βράδυ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου συνεχίζει να παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, με παράλληλη αντιμετώπιση όλων των συνοδών ιατρικών του προβλημάτων».
Αμέριστη είναι από την πρώτη κιόλας ημέρα, η συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος αγωνιά για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο ηθοποιός. Οι ευχές όλων είναι να γίνει σύντομα καλά και να επιστρέψει κοντά στους δικούς του ανθρώπους.
Πηγή: Newsbomb.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline