Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:56:37

Επαναφέρει το point system και τις χρηματικές ποινές σε οδηγούς και ιδιοκτήτες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Λιγότερες οι ποινές στα αυτοκίνητα, τις πινακίδες και τις άδειες οδήγησης. Κύριο

Καραμανλής: Δημιουργούμε νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με ποινές για τον οδηγό, αυστηρότερες από τις υπάρχουσες.


Αλλαγή νοοτροπίας για τις παραβάσεις στο οδήγημα και τις τιμωρίες του. Με έμφαση στις ποινές για τον οδηγό και όχι για το όχημα (που συχνά εξυπηρετεί όλη την οικογένεια και πάντως περισσότερα πρόσωπα από τον ιδιοκτήτη του) θα εστιάζει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Θα επαναφέρει ένα point system, βαθμολογίας και σταδιακών κυρώσεων ενώ σε ένα μήνα θα εφαρμοστεί το ψηφιακό δίπλωμα που θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία της αναμονής για τους επιτυχόντες νέους οδηγούς. Πρόκειται για προαναγγελίες που έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στο Mega για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επισήμανε ως νέα κεντρική του κατεύθυνση ότι: "Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα όπου θα τιμωρούμε τον οδηγό και όχι το όχημα."

Εξήγησε ότι: "Μιλάμε για αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκεί που χρειάζεται και όχι παντού. Και εδώ υπάρχει και ένα ζήτημα εφαρμογής. Γιατί πολλές φορές βλέπουμε αυστηροποιημένους Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας που δεν έχουν σχέση με τη λογική και στην ουσία δεν εφαρμόζονται. Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτή τη στιγμή σε μερικά παραπτώματα, που είναι απαράδεκτα και δημιουργούν ζητήματα στην οδική ασφάλεια, να είμαστε αυστηροί και να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιπτώσεις να μειώσουμε τα πρόστιμα."

Ο κ.Καραμανλής προανήγγειλε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει να επαναφέρει ένα point system, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τον κ.Κυριάκο Πιερρακάκη, σε ένα μήνα από τώρα οι επιτυχόντες στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης θα μπορούν να παραλάβουν άμεσα το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν τρεις και τέσσερις μήνες όπως συμβαίνει σήμερα. Ο σχετικός νόμος έχει ήδη ψηφιστεί.

Ο κ.Καραμανλής σχολίασε επίσης τη χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Τσίπρα για τους "αρμούς της εξουσίας", επισημαίνοντας ότι: "Είδαμε και ακούσαμε έναν εξουσιομανή πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος μας λέει ότι όταν θα ξαναέρθει στην εξουσία δεν θα σεβαστεί βασικά δεδομένα της αστικής Δημοκρατίας".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline