Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:55:01

Αιφνιδίασε και το Μαξίμου (με ψυχρολουσία από Κυρ. Μητσοτάκη) ο υπουργός Μετανάστευσης, που ανακοίνωσε τον ....κοινωνικό διάλογο στα πέντε νησιά, μετά τις ...οριστικές αποφάσεις και επιλογές χώρων. Κύριο

Θολή προοπτική η συναίνεση με τους τοπικούς φορείς. Παγώνουν για μία εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά, για να εκτονωθεί η όλη κατάσταση φόρτισης και πόλωσης κατά τον κ. Μηταράκη, δηλαδή έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Δύο είναι οι αμφίβολες προσδοκίες : πρώτον, εάν θα γίνει συζήτηση σε « μηδενική βάση» χωρίς δεδομένη καμία προϋπόθεση και απόφασης της Κυβέρνησης και δεύτερον εάν γίνουν προτάσεις από τους Δήμους και την Περιφέρεια για νέους ,κατάλληλους χώρους, όπου θα δημιουργηθούν τα μεγάλα κέντρα διαμονής για μετανάστες, νεοαφιχθέντες και παραβάτες.

Για μία εβδομάδα παγώνουν οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων και μεταναστών, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης. Διορία στους νησιώτες να βρουν εκείνοι χώρους για τις δομές

Το πάγωμα της επίταξης εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών, για μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Στη συνέχεια, σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μηταράκης ανέφερε οτι δίνει διορία μίας εβδομάδας στους νησιώτες να υποδείξουν εκείνοι χώρους ώστε να κατασκευαστούν οι κλειστές δομές.
"Όλα έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθεί η πολιτική ασύλου και επιστροφών" προσθέτει ο κ. Μηταράκης.

Το θέμα των κλειστών δομών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων των νησιωτών που έφτασαν μέχρι την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν.
Σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση οι εκτάσεις που επιτάσσονται είναι οι εξής:
1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Ο χώρος στο Μανταμάδο όπου θα φτιαχτεί δομή για μετανάστες και είναι υπόγειο διοικητήριο του στρατού ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

Στη Λέσβο, οι κάτοικοι της περιοχής Μανταμάδο, έστειλαν επιστολή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στα κόμματα, στους δημάρχους και στον στρατό. Σε αυτην περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας που περιλαμβάνει σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline