Τρίτη 16 Απριλίου 2024  16:35:23

Θρασύς και ψευδολόγος ο Ταγίπ Ερντογάν διαλάλησε χθες: «Η Ελλάδα αρχίζει να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο!» Όταν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας καταγγέλλει σθεναρά την ανομία του. Κύριο

ΥΠΕΞ «Ομιλεί ως μειοψηφία του ενός» στην περιοχή μας και στο διεθνές δίκαιο. Ο Ερντογάν και πάλι αλαζόνας-ανθέλληνας: Το βράδυ του πραξικοπήματος μού είπαν να διαφύγω σε ελληνικό νησί -Και αρνήθηκα να το κάνω.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του κόμματός του, στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Ελλάδα αρχίζει να αποδέχεται το καθεστώς που έχει κηρύξει η χώρα του στη Μεσόγειο. Ψεύτης και θρασύς, που διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια. Όταν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας-αλλά και της Κύπρου- καταγγέλλει σθεναρά την ανομία και την προκλητικότητα του.

«Με την αποφασιστική μας στάση, οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής αλλά κυρίως η Ελλάδα σιγά-σιγά ξεκίνησαν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην κυβέρνηση της Τρίπολη, εκφράζοντας τη στήριξη του προκειμένου να κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη Λιβύη. «Μετά τη συμφωνία που έχουμε συνάψει με τη Λιβύη στη Μεσόγειο, ενισχύουμε σταδιακά τις μεταβαλλόμενες ισορροπίες υπέρ της χώρας μας και η ΕΕ δεν έχει καμία εξουσία να λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη Λιβύη», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο, καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις στην περιοχή

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής. Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου περί σταδιακής αποδοχής του καθεστώτος στην Μεσόγειο από την πλευρά της Αθήνας, απάντησε ότι η Ελλάδα έχει καταδικάσει τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς. «Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline