Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:14:56

Συνέβη η αντίπαλη αναμέτρηση: Η πρώτη απευθείας αναμέτρηση τουρκικού και ρωσικού στρατού στην Ιντλίμπ στη Συρία. Δεύτερη αναμέτρηση δύο στρατοπέδων μετά από εκείνη στη Λιβύη. Κύριο

Η «εμπορική συμμαχία» στον πολεμικό και ενεργειακό εξοπλισμό της Τουρκίας, μεταλλάσσεται στη διεθνή σκηνή -όπως έχουμε αναλύσει- σε αντίπαλα στρατόπεδα μάχης την Άγκυρα και την Μόσχα. Όσα αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το δυσάρεστο περιστατικό, το θερμό επεισόδιο στο πεδίο της μάχης, που επιχειρούν να αποφύγουν εδώ και μήνες Άγκυρα και Μόσχα έγινε πραγματικότητα, καθώς ο τουρκικός στρατός για πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπος με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ.

Την ώρα που Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι επιχειρούν να βρουν την «χρυσή τομή» σε συναντήσεις στην Μόσχα για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την προέλαση του συριακού –καθεστωτικού στρατού στην Ιντλίμπ ο βομβαρδισμός της περιοχής προκάλεσε τον θάνατο 2 Τούρκων στρατιωτών και των τραυματισμό ακόμη 5.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στην Τουρκία, καθώς ανέφερε ότι η Άγκυρα παρείχε υποστήριξη με το πυροβολικό σε αντάρτες της Συρίας που μάχονται κατά των δυνάμεων του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι αντάρτες κατάφεραν να «σπάσουν» τις γραμμές του συριακού στρατού σε 2 σημεία με αποτέλεσμα η ρωσική πολεμική αεροπορία να πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα εναντίον των φιλοτουρκικών δυνάμεων και να βοηθήσει τον συριακό στρατό να απωθήσει την επίθεση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline