Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:10:29

Με φήμες ότι θα καταφέρει «ηθικά πλήγματα» κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και του Νίκου Παππά, θα καταθέσει σήμερα ο Εβραίος μεγαλοεπιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Τι ακριβώς θα καταθέσει. Κύριο

Στην κατάθεση που έχει δώσει στην επιτροπή της Βουλής ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαγγελόπουλος προεκλογικά τον Αύγουστο του 2015, θέλησε να εμπλέξει τον Σάμπυ Μιωνή σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ μαζί με τους κ.κ. Σταύρο Παπασταύρου, Άγγελο Μεταξά, κα.

-Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση χρησιμοποιήθηκε για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και να κατηγορηθούν και ταλαιπωρηθούν άδικα..

Όπως είχει καταθέσει τότε ο κ. Αθανασίου «ως υπηρεσιακός υπουργός (ο Παπαγγελόπουλος) της κυρίας Θάνου τον Αύγουστο του 2015 διαβίβασε μια επιστολή του (εκδότη) κ. Φιλιππάκη που έλεγε ότι οι Μιωνής, Παπασταύρου κλπ. είχαν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αντί να διαβιβάσει την επιστολή σε μένα που ερευνούσα την υπόθεση την διαβίβασε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Ζαγοραίο κι εκείνος τη χρέωσε στην κυρία Τουλουπάκη. Εγώ δεν ενημερώθηκα που ήμουν ο καθ' ύλην αρμόδιος. Και η κυρία Τουλουπάκη με βοηθούς μετέβησαν στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα. Ε, δε νομίζω ότι αυτό είναι σωστό. Οι εισαγγελείς έπραξαν σε συνεννόηση με μέλος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι της δικαστικής. Εγώ ερευνούσα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σε μένα αυτή η επιστολή έπρεπε να έρθει πρωτίστως»

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Στοιχεία που αποδεικνύουν τον εκβιασμό του από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη στην προανακριτική ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, κατά ορισμένους κύκλους..

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το οποίο αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό, φέρνοντας σε αδιέξοδο τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον πρώην υπουργό του.

Σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να καταθέσει (και μάλιστα με συγκλονιστικά στοιχεία) ο κ. Μιωνής, ο κ. Παπαγγελόπουλος, τον εκβίασε ζητώντας του χρήματα, προκριμένου να «κλείσουν» εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονταν.

Η συνάντηση των δυο ανδρών σύμφωνα με το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016, παρουσία του τότε πανίσχυρου υπουργού, Νίκου Παππά. Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν Παπαγγελόπουλος - Μιωνής, ο πρώτος φέρεται να ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα από τον δεύτερο προκειμένου να βοηθήσει για να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες που είχε με την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Μιωνής έχει αποφασίσει να καταθέσει και μήνυση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία που εμπλέκουν τόσο τον κ. Παπαγγελόπουλο, όσο και τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη, αλλά και την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Επίσης αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στον δημοσιογράφο και στενό συνεργάτη του κ. Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα. Η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή, εκτιμάται ότι θα παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ θα στείλει στο εδώλιο και την παρέα της εφημερίδας Δημοκρατία, η οποία επί χρόνια είχε στοχοποιήσει τόσο τον ίδιο, όσο και τους φίλους και συνεργάτες τους, Άγγελο Μεταξά και Σταύρο Παπασταύρου.

Πρόστιμο 375.000 ευρώ σε «Δημοκρατία» και Φιλιππάκη για συκοφαντία του Σάμπυ Μιωνή

Χρηματική αποζημίωση 314.000 αγγλικών λιρών, ήτοι περίπου 375.000 ευρώ, επέβαλε αγγλικό δικαστήριο εις βάρος του εκδότη των εφημερίδων Δημοκρατίας, Espresso κλπ Ιωάννη Φιλιππάκη, μετά από σχετική αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Σάμπυ Μιωνής, αναφορικά με συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας κατ' αποκλειστικότητα το parapolitika.gr η συγκεκριμένη απόφαση του Αγγλικού Δικαστηρίου έχει ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου του 2020 και είναι άμεσα εκτελεστή. Η απόφαση αφορά την εφημερίδα «Δημοκρατία», τον εκδότη αυτής Γιάννη Φιλιππάκη, τον δημοσιογράφο Αλεξάνδρο Τάρκα και τον επίσης δημοσιογράφο Ανδρέα Καψαμπέλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline