Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  09:26:16

Ένας στους εκατό Έλληνες στατιστικά μολυσμένος. Τριπλασιασμός μέσα σε πέντε ημέρες. Τσιόδρας: Πιθανόν 8- 10.000 ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Κύριο

18/3/2020 Τσιόδρας: Σε 2.000 - 3.000 υπολογίζεται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Την αποκάλυψη ότι τα μοντέλα εργασίας δείχνουν ότι υπάρχει τριπλασιασμός μέσα σε πέντε ημέρες έκανε χθες ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για τις εξελίξεις σχετικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 695, αφού σήμερα προστέθηκαν άλλα 71 νέα κρούσματα.
Ωστόσο, εκτιμάται ότι 8.000 με 10.000 είναι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί στη χώρα μας.

Τα στοιχεία αυτά όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας αφορά την στατική των γιατρών και των ιατρικών δεδομένων που αναλύουν οι ειδικοί.

18/3/2020 Τσιόδρας:Σε 2.000 - 3.000 υπολογίζεται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας

Ο κ. Τσιόδρας επικαλέστηκε τα μοντέλα της ιατρικής στατιστικής, για να καταλήξει σ' αυτό το νούμερο, που αφορά κυρίως την διασπορά της νόσου από ασυμπτωματικούς ασθενείς, που είναι απλά φορείς.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας επιτροπής που εφαρμόζει μαθηματικά μοντέλα στατιστικής στην ιατρική, ενδέχεται να έχουμε ήδη 2.000 με 3.000 κρούσματα. Επικεφαλής της επιτροπής αυτής είναι η κυρία Βασιλική Σύψα, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Στατιστικής της Ιατρικής».
Σύντομα, είπε ο κ.Τσιόδρας, δεν θα μετράμε ένα προς ένα τα κρούσματα, ωστόσο απεύθυνε και πάλι έκκληση να παραμένουν όλοι στο σπίτι τους προκειμένου να μην τον μεταδώσουμε ως ασυμπτωματικοί ασθενείς.

23/3/2020 Κοροναϊός: 71 τα νέα κρούσματα - 695 ο συνολικός αριθμός

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά την πανδημία του κορωνοϊου στη χώρα προχωρά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα έχει αυξηθεί φθάνοντας τους 17, ενώ σήμερα είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και τις δυνατότητες του για την αντιμετώπιση της κρίσιμης και έκτακτης αυτής κατάστασης.

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του συστήματος υγείας. Παραλάβαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα 650 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΘ».

Αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του συστήματος υγείας, ξεχωριστή αναφορά έκανε στις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία επαναλαμβάνοντας την δέσμευση του πρωθυπουργού «θα γίνουν όσες χρειαστεί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline