Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:44:17

Με πατριωτική έξαρση, αλλά λιτό λυρικό ύφος (σε αντίθεση με τον Πρ.Παυλόπουλο) και ενωτική διάθεση. Με ευθεία καταδίκη όσων ομιλούν για μέτρα χούντας και αυταρχισμού για την δημόσια Υγεία (όπως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ). Κύριο

Αναφερόμενη στα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είπε πως «η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το «εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ».

Σακελλαροπούλου: Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη στην καρδιά του νέου πατριωτισμού

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό τόσο με αφορμή την 25η Μαρτίου, όσο και για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωναϊού απηύθυνε σήμερα Τρίτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως «με την επανάσταση του 1821 ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, ο λαός μας διεκδίκησε και κέρδισε οριστικά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Ο αγώνας του '21 και οι θυσίες των προγόνων μας άνοιξαν τον δρόμο για ένα σύγχρονο κράτος, που σήμερα βρίσκεται στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και είναι εγγυητής σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις» τόνισε πως «παρελαύνουν, όμως, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠτΔ αυτοί είναι «οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση».
Παράλληλα, εξήρε το ήθος, την αποτελεσματικότητα και την πειθώ του επικεφαλής των αρμόδιων επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ»

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είπε πως «η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το »εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ»».

«Όπως τότε, έτσι και σήμερα, για να θωρακίσουμε το »εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το »εγώ». Να θυσιάσουμε προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας» είπε και εξήγησε πως «τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τα περιθώρια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ορίζονται στο Σύνταγμα και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι σίγουρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων. Και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία».
«Του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821»

Επιπλέον, αναφερόμενη στην επόμενη μέρα, είπε πως «η κρίση θα περάσει. Και από την πρώτη στιγμή της επόμενης μέρας, όλοι θα συνδράμουμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Σχέδιο που θα κινητοποιήσει το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία των πολιτών και τις παραγωγικές δυνάμεις του ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων. Θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και θα έχει ως αποστολή την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επαναφορά του τόπου σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, την ανόρθωση του ηθικού, την απάλυνση των πληγών, τη μείωση των ανισοτήτων».

«Σήμερα, οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μια ιστορική μάχη. Δεν είμαστε όμως μόνοι. Είμαι σίγουρη ότι θα νικήσουμε. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».

Σήμερα, ημέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στις 11 το πρωί. Στην τελετή θα παραστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας. Επίσης, έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σήμερα, η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την υποστήριξη της πολιτείας και του συνόλου των Ελλήνων για έναν δημιουργικό εορτασμό της επετείου αυτής. Πηγή: www.lifo.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline