Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  19:55:40

ΓΣΕΕ για το επίδομα των 800 ευρώ από το Κράτος: Καταγγελίες για εργοδότες που ζητούν 100 ευρώ από τους εργαζομένους τους. Κύριο

Αδιανόητη αυθαιρεσία και εκμετάλλευση των εργαζομένων από ασυνείδητους εργοδότες με το επίδομα 800 ευρώ από εργοδότες.

Σε μια σοβαρή καταγγελία, σε βάρος ορισμένων εργοδοτών, για το επίδομα 800 ευρώ που χορηγείται για τη στήριξη των εργαζομένων προέβη η ΓΣΕΕ. Με βάση συγκεκριμένες μαρτυρίες-καταγγελίες, που θα τεθούν υπόψη του υπουργείου Εργασίας για βαθύτερης διερεύνηση και της Δικαιοσύνης. Εκβιαστικές και ληστρικές καταστάσεις σε βάρος των εργαζομένων τους, που είχαν εφαρμόσει παλαιότερα ασυνείδητοι εργοδότες όχι μόνο με καταστρατήγηση υπερωριών, εργασίας σε αργίες κλπ αλλά και με απαίτηση –όπως είχαν γίνει συγκεκριμένες κσταγγελίες- να τους επιστρέψουν το μισό δώρο ή ειδικό επίδομα.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος υποστήριξε ότι ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εργοδοτών στην Πάτρα που «εκβιαστικά ζητούν από εργαζόμενους 100 ευρώ το "κεφάλι", για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δήλωση για το επίδομα 800 ευρώ γίνεται από τους εργοδότες στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Με τη δήλωση γνωστοποιούν αν έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους, κατόπιν κυβερνητικής εντολής ή τις περιπτώσεις εργαζομένων για τους οποίους αναστέλλουν προσωρινά τις συμβάσεις τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το παράνομο «χαράτσι» εργοδοτών στο επίδομα των 800 ευρώ, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος υποστήριξε ότι είναι μια απαράδεκτη πρακτική «που συνιστά ποινικό αδίκημα. Θα πρέπει ο εργαζόμενος να συνεννοηθεί με την αστυνομία και να γίνει επ' αυτοφώρω σύλληψη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline