Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:21:38

Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε αδέξιο χιούμορ τύπου ΣΥΡΙΖΑ και αθυρόστομου Καραϊσκάκη, που προκάλεσε αρνητικά σχόλια. Η γενεσιουργός περίπτωση Καψώχα. Κύριο

ΝΔ: Διαγωνισμός χυδαιότητας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Να πάρει θέση ο Τσίπρας.

Ανακοίνωση της ΝΔ για τις αναρτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και του στελέχους του Γραφείου Τύπου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Καψώχα.

Για «διαγωνισμό χυδαιότητας» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, που ξεσήκωσαν έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, γιατί «αν Αν δεν τις αποδοκιμάσει σημαίνει οτι τις υιοθετεί».

Μετά τη μάλλον κακόγουστη έως χυδαία ανάρτηση του δημοσιογράφου και στελέχους του Γραφείου Τύπου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Καψώχα, ο οποίος απειλούσε την κυβέρνηση με μια ρήση του Καραϊσκάκη «όταν γυρίσω θα σας γ@μ@σω», ανάρτηση την οποία κατέβασε μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου να χυδαιολογήσει με τα ίδια λόγια.

Ο ευρωβουλευτής φιλοξενεί στο σάιτ tvxs ένα σκίτσο το οποίο αναπαριστά έναν φανταστικό διάλογο του Καραϊσκάκη με τον τυπικό Ελληνα φουστανελά: «Γιώργο Καραϊσκάκη, κόβουν το 50% στους μισθούς!», με τον ήρωα να απαντά: «Μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γ@μήσω!».
Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε το εν λόγω σκίτσο και στον λογαριασμό του στο Twitter:

ΝΔ: Διαγωνισμός χυδαιότητας

Οι παραπάνω αναρτήσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας την ωρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι' αυτές τις χυδαιότητες. Αν δεν τις αποδοκιμάσει σημαίνει οτι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία κι όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν, ούτε ντρέπονται!» καταλήγει η ΝΔ.

Απάντηση Κούλογλου

Απαντώντας στα πυρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κούλογλου, τόνισε: «Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo. Συστήνω ανεπιφύλακτα στην κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με τις γελοιογραφίες, σπαταλώντας το χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους. Να φροντίσει την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας εφαρμόζοντας επιτέλους τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τη στιγμή που οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας καλούνται να φτιάξουν αυτοσχέδιες μάσκες. Και να οχυρώσει τη κοινωνία, για την οποία έχει πάρει τα πιο τσιγκούνικα μέτρα σε όλη την Ευρώπη».

Ο αυτοεξευτελισμός του Στέλιου Κούλογλου

«Ο Στέλιος Κούλογλου δημοσίευσε σήμερα στην ιστοσελίδα του tvxs και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μία χυδαία γελοιογραφία για τα θύματα του κοροναϊού. Μετά το σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή του αυτή, έβγαλε μία ανακοίνωση στην οποία όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη, αλλά πέφτει σε δύο ατοπήματα, εξευτελίζοντας ο ίδιος τον εαυτό του.

«Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ (σ.σ. είχε βγάλει και εκείνη ανακοίνωση). Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo», γράφει στην ανακοίνωσή του.

Το πρώτο ατόπημα είναι βέβαια η σύγκριση όσων ασκούν κριτική στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους φονιάδες του Charlie Hebdo. Θυμίζουμε ότι στις 7 Ιανουαρίου 2015, στο Παρίσι, έγινε τρομοκρατική επίθεση, με δολοφόνους να εκτελούν εν ψυχρώ δημοσιογράφους και σκιτσογράφους της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, καθώς και έναν αστυνομικό. Με περίσσιο θράσος, ο κ. Κούλογλου συγκρίνει την αιματοβαμμένη αυτή πράξη με την κριτική που του ασκείται για ένα tweet.

Το δεύτερο ατόπημα είναι η καταγγελία που κάνει για λογοκρισία των γελοιογραφιών, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ουκ ολίγες φορές επιτεθεί στα σκίτσα του Αρκά και άλλων σκιτσογράφων, ενώ και ο ίδιος μέσω της ιστοσελίδας του tvxs.gr όχι απλά έχει επιτεθεί σε σκιτσογράφους, αλλά έχει φτάσει στο σημείο να βγάλει χουντικό τον Δημήτρη Χαντζόπουλο επειδή δεν του άρεσε μια γελοιογραφία που δημοσίευσε!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline