Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:05:24

Ολετήρες για τις χώρες τους, λόγω κορωνοϊού, οι ακαταλόγιστοι Ντ. Τράμπ και Μπ. Τζόνσον. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε κρούσματα, ενώ -θεία δίκη- κόλλησε από τους πρώτους ο Βρετανός Πρωθυπουργός. Κύριο

Οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκαν στους 519 σήμερα, από 385. Η νόσος μπορεί να σκοτώσει 82.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες και να εμφανίσει ενδείξεις υποχώρησης από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Ξεπέρασε την Ιταλία και την Κίνα και έγινε η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον κόσμο. Οι προβλέψεις για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αμερική επιβεβαιώθηκαν με την ισχυρότερη οικονομικά χώρα του κόσμου να ξεπερνά σε επιβεβαιωμένα κρούσματα την Ιταλία και την Κίνα. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον Covid-19 έφτασε τους 85.991 και οι νεκροί πλησιάζουν τους 1.300, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στην ασθένεια Covid-19 παραμένει πολύ βαρύτερος στην Ιταλία (8.215) απ' ό,τι στις ΗΠΑ (1.296), όπου την πλειονότητα των θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, η πολιτεία που μετατράπηκε στο επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια.

Στη Νέα Υόρκη, όπου έχουν αναφερθεί περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις κρουσμάτων, οι εξαντλημένοι εργαζόμενοι νοσοκομείων στρέφονται σε όλο και πιο απελπισμένα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, μεταδίδει το CNN. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως το νοσοκομείο Bellevue δημιούργησε ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο χρησιμοποιώντας τέντες και φορτηγά ψυγεία.
Οι πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον και η Καλιφόρνια όμως υπάλληλοι από το χώρο της υγείας προβλέπουν ότι οι περιοχές του Μίτσιγκαν και του Ιλινόις είναι πιθανόν να βρεθούν στο επίκεντρο της κρίσης τις επόμενες ημέρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Y) είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οδεύουν να ξεπεράσει την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.

Αψηφά τις προειδοποιήσεις ο Τραμπ

Παρά τα άσχημα μηνύματα που φθάνουν για την εξάπλωση του Covid-19, o Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δεν δείχνε να λαμβάνει υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης και δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να ακυρώσει το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Τραμπ εξήγησε πως πιστεύει ότι η χώρα θα έχει προ πολλού ξεπεράσει την επιδημία τότε.

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε» το συνέδριο του GOP, είπε ο Τραμπ. «Νομίζω ότι θα είμαστε σε σπουδαία κατάσταση πολύ πριν από τότε», πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

2. Ο κορωνοϊός μπορεί να σκοτώσει 82.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ

Η νόσος μπορεί να σκοτώσει 82.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες και να εμφανίσει ενδείξεις υποχώρησης από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Ο αριθμός των εισηγμένων στα νοσοκομεία με Covid-19 αναμένεται να κορυφωθεί στις ΗΠΑ τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, αν και σε μερικές πολιτείες (π.χ. στην Καλιφόρνια) αυτό πιθανώς θα συμβεί αργότερα. Άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από τη νόσο στη χώρα έως τον Ιούλιο, αν και ο αριθμός των θυμάτων δεν αναμένεται να ξεπερνά τα δέκα ημερησίως το καλοκαίρι.

Η ανάλυση, με επικεφαλής τον ειδικό στην Ιατρική Στατιστική δρα Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντή του Ινστιτούτου Μετρικής της Υγείας και Αξιολόγησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, θεωρεί τους 82.000 θανάτους ως μία μέση εκτίμηση, καθώς οι θάνατοι μπορεί να κυμαίνονται από 38.000 έως 162.000, αφού υπάρχει αβεβαιότητα για τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού, που διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία.

3. Θεία δίκη. Θετικός στον κορωνοϊό ο επιπόλαιος στην αντιμετώπιση της νόσου Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού αντιμετωπίζουν τα βρετανικά νοσοκομεία, ενώ ορατές έχουν γίνει οι πρώτες ελλείψεις σε κλίνες εντατικής θεραπείας. Αυτό δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος των νοσοκομείων (NHS Providers) Κρις Χόπσον, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων συμπίπτει με τη μείωση του προσωπικού λόγω ασθενείας και καραντίνας.

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αλλά και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ.
Το γεγονός έχει προκαλέσει κύμα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τελικά το Γουέστμινστερ πιθανόν να αποτελεί πραγματικά hotspot της επιδημίας, ενώ έρχεται να προστεθεί και στο γενικότερο κλίμα κριτικής κατά της κυβέρνησης για τη στάση που κρατούσε μέχρι πρόσφατα απέναντι στην επιδημία, δεδομένου ότι προέβη σε εκτεταμένα μέτρα πολύ αργότερα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον εμφάνισε ήπια συμπτώματα χθες και αναμένεται να τεθεί σε καραντίνα.
«Εκανα το τεστ και βγήκε θετικό. Εμφάνισα ήπια συμπτώματα που σημαίνει λίγο πυρετό και επίμονο βήχα. Συνεπώς θα συνεχίσω να εργάζομαι από το σπίτι. Θα τεθώ σε απομόνωση αλλά μην έχετε αμφιβολία ότι θα συνεχίσω χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία να επικοινωνώ με όλα τα κορυφαία στελέχη της ομάδας μου για να εξακολουθήσω να ηγούμαι της εθνικής μάχης ενάντια στον κορωνοϊό», εμφανίζεται να λέει ο Τζόνσον σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

4. Βρετανία: Θετικός στον κορωνοϊό και ο υπουργός Υγείας

Μετά τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, και ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, ο Ματ Χάνκοκ, διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, προκαλώντας σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τελικά το Γουέστμινστερ πιθανόν να αποτελεί πραγματικά hotspot της επιδημίας.
«Διαγνώσθηκα θετικός. Ευτυχώς τα συμπτώματά μου είναι ελαφρά και εργάζομαι από το σπίτι μου και είμαι σε απομόνωση», δήλωσε στο Twitter ο βρετανός υπουργός Υγείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline