Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  20:28:45

Αυστηροί έλεγχοι, όλο το Σαββατοκύριακο, για όσους είναι υποχρεωμένοι να μείνουν «υπό περιορισμό». Με πρόστιμο 5.000 ευρώ ο καθένας και με δικαστική δίωξη. Φτάνουν τους 5.824 οι επιτηρούμενοι-ελεγχόμενοι. Κύριο

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε νεαρό που «έσπασε» την καραντίνα - Πολλοί οι σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα με επιτόπιους ελέγχους και με αστυνομική τηλεφωνική επαλήθευση.

Μια άλλη, άγνωστη ευρύτερα περίπτωση είναι η καταγγελία ενός υποχρεωμένου να παραμείνει κατ΄οίκον, με συμπεριφορά επιπόλαιου να μολύνει τους άλλους, από την μητέρα του την ίδια στην Αστυνομία Συνελήφθη , περιορίσθηκε και του επιβλήθηκε το υψηλό πρόστιμο. Παράλληλα προέκυψαν αδικαιολόγητες απουσίες-κενά προσώπων σε περιορισμό δωματίου από το σταθερό τηλέφωνο, στο οποίο ήταν υποχρεωμένοι να απαντούν..Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 23χρονο ο οποίος εντοπίστηκε χθες από αστυνομικούς εκτός του σπιτιού του κατά παράβαση της καραντίνας που του είχε επιβληθεί, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Ο 23χρονος, ο οποίος είχε επιστρέψει από Γερμανία εντοπίστηκε στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους.
«Οι έλεγχοι καραντίνας το επόμενο διάστημα θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία απομόνωσης να είναι πλήρως συμμορφωμένοι με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Όπως είπε, 5.824 πολίτες- επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού- βρίσκονται σε κατ´ οίκον καραντίνα σε όλη τη χώρα. Έχουν ολοκληρώσει το 7ημερο ή 14ημερο απομόνωσής τους, 825 πολίτες. Συνολικά έχουν γίνει 1116 μέχρι σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 92 πολίτες έχουν βρεθεί εκτός του σπιτιού τους με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 5000 ευρώ και να τους ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, ναι μεν οι ευπαθείς ομάδες είναι πιο ευάλωτες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είμαστε ασφαλείς», τόνισε. Ο υφυπουργός πρόσθεσε, ότι «ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα, να νικήσουμε την πανδημία, είναι περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας».

Επανέλαβε ότι «όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, όσο πιο πειθαρχημένα και με συνέπεια μείνουμε σπίτι μας τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα της καθημερινότητας που αφήσαμε πίσω».

Χαρδαλιάς για αυστηροποίηση απαγόρευσης κυκλοφορίας: Ολα τα μέτρα είναι στο τραπέζι -Τι είπε για τους απείθαρχους

«Ολα τα μέτρα είναι επάνω στο τραπέζι» απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση μελετά αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι με την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των περιορισμών στην μετακίνηση, εντοπίστηκαν και άλλα κρούσματα απείθαρχων πολιτών. «Αυτοί οι λίγοι που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος, πρέπει να αντιληφθούν ότι κάθε αναίτια μετακίνηση υπονομεύει την προσπάθεια των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όλοι όσοι βρίσκονται σε καραντίνα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα. Δεν είναι κάτι που απλά το ζητάμε, είναι κάτι που το απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει αντιληφθεί την αναγκαιότητα των μέτρων».
Ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι «δίνουμε έναν πόλεμο ενάντια στην πανδημία, έναν πόλεμο που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χάσουμε. Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές. Μένουμε αδιαπραγμάτευτα στο σπίτι».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνολικά 389 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, από τις 6:00 το πρωί έως τις 15:00.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

(89) στην Αττική,
(64) στην Κρήτη,
(36) στα Ιόνια Νησιά,
(29) στη Στερεά Ελλάδα,
(27) στη Δυτική Ελλάδα,
(26) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(26) στην Πελοπόννησο,
(25) στη Θεσσαλονίκη,
(21) στη Θεσσαλία,
(20) στο Νότιο Αιγαίο,
(9) στην Ήπειρο,
(9) στο Βόρειο Αιγαίο και
(8) στην Κεντρική Μακεδονία.
Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.452) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που εφαρμόζεται το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.452 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline