Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  04:23:15

Α. Γεωργιάδης, αρμόδιος και προπομπός της Κυβέρνησης: Σε καραντίνα όλοι Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα. Δεν θα υπάρξει φέτος έξοδος σε επαρχία και νησιά ούτε σε εξοχικά. Κύριο

Χαρδαλιάς για τις νέες απαγορεύσεις από τον κορωνοϊό: Περιμένουμε κορύφωση από τα μέσα μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Η απαγόρευση, ο μεγάλος περιορισμός των μετακινήσεων στην επαρχία (ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά) και οπωσδήποτε όχι σε άλλους προορισμούς κατοικίας ακόμα και σε εξοχικά εντός της Αττικής ή της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Λάρισας κλπ. θα παραμείνει μέχρι και την εβδομάδα του Θωμά. Δεν πρόκειται για καταργηθεί σε καμία περίπτωση ή έστω να τροποποιηθεί ούτε την Μεγάλη Εβδομάδα ούτε τις ημέρες του Πάσχα και όλη την εβδομάδα μετά. Δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά φαινόμενα τύπου Αποκριάς, με τις ασύδοτες και ατιμώρητες ομαδοποιήσεις μεταμφιεσμένων σε Πάτρα και άλλες πόλεις.

Πολύ περισσότερο, όταν τώρα η οποιαδήποτε έξοδος από το σπίτι συναρτάται με έξι συγκεκριμένους λόγους- δυνατότητες, που είναι πολύ περιορισμένες και ελεγχόμενες από την Αστυνομία.«Δεν θα υπάρξει φέτος η λεγόμενη έξοδος για το Πάσχα»: αυτό ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως θα γίνονται ακόμη πιο αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση προς την επαρχία. Ούτε σε εξοχικά ιδιόκτητα ή φίλων και συγγενών ούτε σε νησιά.

Πρόσθεσε δε, πως σήμερα, Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψη τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.
Την ίδια ώρα, εξήγησε πως ενώ η χώρα πάει καλά στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί ο ιός στην επαρχία από την Αθήνα, όπου και συγκεντρώνονται τα περισσότερα κρούσματα.
Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή ένα μήνα.

Χαρδαλιάς για τις νέες απαγορεύσεις από τον κορωνοϊό: Περιμένουμε κορύφωση από τα μέσα μέχρι τα τέλη Απριλίου

Κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού εντός του Απριλίου, όπου θα υπάρχει εφέτος η Μεγάλη Εβδομάδα και οι ημέρες του Πάσχα, αναμένει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Χαρδαλιάς, ερωτηθείς πότε εκτιμά ότι θα έρθει η κορύφωση της πανδημίας και η μετέπειτα κάμψη της, απάντησε:

Τσιόδρας: Είμαστε στο καλό σενάριο με τον κορωνοϊό -Ποια λάθη να αποφύγουμε

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες».

Όσο για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο κ. Χαρδαλιάς, δηλώνει πώς η μεγαλύτερη αγωνία του είναι να αντέξει το ΕΣΥ. «Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και, σε κάθε περίπτωση, όχι ταυτόχρονα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση που δέχεται συχνά και είναι το «πότε θα τελειώσει όλο αυτό», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, επισημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι «για να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα». «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε δευτερόλεπτο. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ. Το πρώτο. Το τονίζω σε κάθε τόνο, καθώς δεν πρέπει να θεωρηθεί πως η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η πατρίδα μας θα τελειώσει σύντομα», επισημαίνει ο κ. Χαρδαλιάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline