Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  00:38:08

Ο Πολάκης σε καραντίνα, ο Τσίπρας «συναινετικός», αλλά οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν μέχρι κατά του Σ. Τσιόδρα. Πως προσπαθούν να τον απαξιώσουν. Οι χαρακτηρισμοί. Κύριο

Μικρόψυχες προσπάθειες μείωσης σε αντίθεση με τους επαίνους των διεθνών ΜΜΕ, της επιστημονικής κοινότητας, της κοινωνίας αλλά και πρόσφατα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επίθεση της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ τόσο κατά των προσπαθειών της επιστημονικής ομάδας Υγείας, των χειρισμών και των εισηγήσεων της όσο και εναντίον στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Με υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης στις δημοσκοπήσεις, με τον Π .Πολάκη σε απόσυρση (παρά τις αρχικές του διαθέσεις και δηλώσεις) και με τον Αλέξη Τσίπρα ως παραινετικό και συναινετικό στην όλη δοκιμασία της χώρας.

Ειδικότερα και πέραν προηγούμενων σχολίων και δημοσιεύσεων, η ιστοσελίδα left.gr - ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ και διεύθυνσης από στελέχη της επιλογής του - φιλοξενεί άρθρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κατέ Καζάντη η οποία θεωρεί καθήκον της «να αποδομεί δημόσια» τον Σ.Τσιόδρα.

Μάλιστα, στο εν λόγω άρθρο αφήνονται υπονοούμενα για «πάμπολλες, μικρές και μεγάλες, ιστορίες εκμετάλλευσης και κερδοφορίας», ενώ χαρακτηρίζεται ο Σ.Τσιόδρας «ανθρωπολογικό πρότυπο της κυρίαρχης δεξιάς», λόγω του γεγονότος ότι είναι «ορθόδοξος, πολύτεκνος, ευσυγκίνητος ιεροψάλτης με υποδειγματικό βίο» Σε εμφανή προσπάθεια ειρωνείας με κουτσομπολίστικο ήθος, καταφρόνησης και μικρόψυχης, συμπλεγματικής μείωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το thepresident.gr, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τους ζητήθηκε να σχολιάσουν το άρθρο, αρκέστηκαν να παραπέμψουν στις δηλώσεις του πρ. υπουργού τους Α.Ξανθού, ο οποίος είχε πει ότι αν βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, πάλι τον Σ.Τσιόδρα θα επέλεγε ως επικεφαλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ επιφανείς εκπρόσωποι της Ιατρικής κοινότητας χαρακτήριζαν το άρθρο ως ρατσιστικό, αφού οι «θρησκευτικές επιλογές και η οικογενειακή κατάσταση ενός γιατρού καθίστανται ως επιχειρήματα προκειμένου να αποδομηθεί η προσωπικότητά του».

Παρά τη δυσφορία που επικρατεί σε κύκλους της Κουμουνδούρου για το άρθρο του στελέχους τους Κ. Κοζάντε, μέχρι στιγμής το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια ανακοίνωση προς αποκατάσταση της προσωπικότητας του κ. Τσιόδρα. Σημειώνεται ότι το άρθρο φέρει τον τίτλο: «Ο τοτεμικός χαρακτήρας του Σ. Τσιόδρα και άλλες σκοτεινές ιστορίες»

Ενοχλήθηκε η Αυγή... και στρεψοδικεί κατά τα «Παραπολιτικά»
Κάνει καρικατούρα τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη

Σε καρικατούρα μετέτρεψε στρεψοδίκως η Αυγή τη σημερινή αναφορά του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδεοληψίες τα περί... "σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ"!

Η Αυγή εμφανίζει στο σχετικό ρεπορτάζ της τον διακεκριμένο τεχνοκράτη στο χώρο της Υγείας και υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να χαρακτηρίζει ως ιδεοληψίες τις... προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ!

«Η Αυγή, ατυχώς για την ιδία, παραθέτει, μάλιστα, και το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, απόσπασμα από το οποίο ουδόλως προκύπτει ο απίθανος ισχυρισμός της Αυγής:

«Σε ότι αφορά τις μόνιμες προσλήψεις, οι εγκρίσεις έχουν ξεπεράσει τις 3.200 και αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ εργάζονται πέραν των 1.820 ανθρώπων εκ των οποίων 400 γιατροί και το υπόλοιπο είναι βοηθητικό προσωπικό που έχει ανάγκη το Σύστημα. Ότι χρειάζονται το ΕΣΥ θα το παρέχουμε. Σε ότι αφορά ότι δεν κάνουμε μόνιμες προσλήψεις προκειμένου να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας, η ανθρώπινη ζωή αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερη αξία από τις ιδεοληψίες αυτές. Διασφαλίζουμε το Δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας και κάνουμε οτιδήποτε περνάει από τα χέρια μας για να εξασφαλίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει το Σύστημα Υγείας αυτές τις κρίσιμες ημέρες και να παρέχει ασφαλείς και επαρκείς υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline