Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:47:54

Λόγω των δύο κρίσιμων εβδομάδων μέχρι του Λάζαρου... Παρατείνεται το «λουκέτο» καταστημάτων έως τις 11 Απριλίου σε 60 κλάδους της αγοράς, παραλίες, αθλητικά κέντρα και σε Εκκλησίες, Τζαμιά, Συναγωγές. Κύριο

Μάλλον πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στο κλείσιμο μέχρι τέλος Απριλίου. Κλείσιμο, το οποίο θα γίνει αναγκαστικό για τις περισσότερες από τις επιχειρήσεις αυτές είτε λόγω της απόλυτης απαγόρευσης της εξόδου στην επαρχία και του «μένουμε κλεισμένοι σπίτι» είτε λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και εκείνης του Πάσχα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.

Νέα, παρατεταμένα, πολλά λουκέτα για τις «δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες», όπου θα κριθούν πολλά για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια για λόγους ασφαλείας, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.

Έως τις 11 Απριλίου παρατείνονται και τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας όλων των δογμάτων- Ορθόδοξων, Καθολικών, Προτεσταντών, Μουσουλμάνων, Αρμενίων κ.α.

Για όλους αυτούς τους ναούς , μέχρι και τις 11 Απριλίου παρατείνονται για δεύτερη φορά τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας λόγω κορωνοϊού, με ΚΥΑ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επιτρέπεται πλέον η αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας -που θα τελείται από περιορισμένο αριθμό ιερέων και ψαλτών, από το διαδίκτυο, από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη στις 17.00 συνεδριάζει εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη η ΔΙΣ για να καταθέσει προτάσεις σχετικά με το πως θα γίνουν φέτος οι εορτασμοί το Πάσχα.

Ακόμη, παρατείνεται και η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά για προληπτικούς λόγους.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, είπε πως τέσσερα ειδικά συνεργεία πήγαν σε Ξάνθη και Κομοτηνή για να πάρουν δείγμα από 165 ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Τα άτομα αυτά θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline