Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:47:40

Χαρδαλιάς: Να σταματήσουν οι ευτελείς δικαιολογίες για παραβίαση της απαγόρευσης – Οι πέντε αστείες για τα εξοχικά... Για τις περισσότερες έπεσαν πρόστιμα. Ποιές είναι. Κύριο

Ο πιο κοινότυπος λόγος για «επείγουσα» μετάβαση στα εξοχικά εντός και εκτός Αττικής: «Την Παρασκευή έσπασαν τα υδραυλικά σε... χιλιάδες εξοχικά».

Γελοίες δικαιολογίες, επιπόλαιες, ανάξιες σοβαρότητας και υπορ9μητές όταν προβάλλονται σε Αστυνομικούς, οι οποίοι συνήθως κόβουν πρόστιμα, γιατί πρόκειται για αυθαίρετες αποφάσεις εξόδους και καταστρατήγησης των διατάξεων του νόμου. Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους», είπε χαρακτηριστικά. Εξίσου αναξιόπιστες και ευτελείς στην κοινή λογική ήταν οι δικαιολογίες όσων «εξυπνάκηδων» και ήταν εκατοντάδες, που θέλησαν να δώσουν διήμερης εξόδου στον εαυτό τους και να αποδράσουν - μαζί με τη σύζυγο συνήθως- στο οικογενειακό η πατρικό εξοχικό τους είτε μέσα στην Αττική είτε σε γειτονικούς νομούς.( Κορινθίας,Βοιωτίας, Αχαΐας, Αργολίδος , Ευβοίας). Επικλήσεις ότι «πάμε φάρμακα στους γονείς μας», χωρίς τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία, ότι «πάνε φροντίσουμε τα σκυλιά μας εκεί και τις κότες», ότι παρατήθηκαν νερά και ζημιές στη σκεπή του σπιτιού, ότι είναι ετοιμοθάνατοι συγγενείς (δικαιολογία που χρησιμοποίησαν ακόμα και γιατροί αλλά χωρίς να έχουν το δικαίωμα –δυνατότητα αυτό).

Συνεχείς παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις - 196 μόνο στην Αττική

Συνολικά 497 παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, βεβαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σήμερα από τις 06:00 το πρωί έως τις 15:00, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 196 στην Αττική, 57 στα Ιόνια Νησιά, 40 στη Θεσσαλονίκη, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 34 στην Πελοπόννησο, 28 στην Κρήτη, 22 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 18 στην Ήπειρο, 15 στη Θεσσαλία, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 8 στο Νότιο Αιγαίο, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στη Δυτική Μακεδονία.

-Σημειώνεται, ότι από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.103 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σύρος έσπασε την καραντίνα και από το Γαλάτσι βρέθηκε στον Ασπρόπυργο!

Ο Σύρος που είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από την Ουγγαρία έπρεπε να μείνει στο σπίτι του για δεκατέσσερις ημέρες σε υποχρεωτική απομόνωση ωστόσο εντοπίστηκε να κάνει... βόλτες στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Στη σύλληψη ενός Σύρου που «έσπασε» την καραντίνα και αντί να βρίσκεται στο σπίτι του στο Γαλάτσι, εντοπίστηκε να κυκλοφορεί ασκόπως στον Ασπρόπυργο, προχώρησαν αστυνομικοί το πρωί της Κυριακής. Ο άνδρας είχε επιστρέψει από την Βουδαπέστη στις 20 Μαρτίου και θα έπρεπε να βρίσκεται στο σπίτι του στο πλαίσιο της 14ημερης καραντίνας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Όπως μάλιστα προέκυψε σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 30 μηνών για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Πλέον κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Πετρουπόλεως που αποτελεί αστυνομικό τμήμα αναφοράς για ύποπτα κρούσματα με κορωνοϊού στη Δυτική Αττική.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline