Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:50:08

Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών- Ασφάλειας και.... μπουλντόγκ του Ερντογάν: «Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στον Έβρο μόλις τελειώσει η πανδημία». Τώρα, αεροπορικές προκλήσεις στον Έβρο. Κύριο

Διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Έβρος λογίζεται ως αποτυχημένη προσπάθεια επίδειξης δυναμισμού από το καθεστώς Ερντογάν, που κατέληξε σε ήττα.

Καμία αλλαγή πολιτικής από πλευράς Άγκυρας δεν υπάρχει στο μεταναστευτικό με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας να απειλεί πως όταν τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού οι μετανάστες θα επιστρέψουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Επιβεβαιώνει απόλυτα το σχέδιο της Άγκυρας ότι η μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν ένα σχέδιο τουρκικής έμπνευσης, με στόχο τον εκβιασμό της ΕΕ με σκοπό να πετύχει η Άγκυρα την εκταμίευση οικονομικής βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ από τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Να σας πω κάτι που ο κόσμος δεν ξέρει ο κόσμος ακόμη. Από χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκιουλε, ίσως είναι καινούρια πληροφορία» είπε ο κ. Σοϊλού σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών από τον πρόχειρο καταυλισμό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου. «Μεταφέραμε τους πρόσφυγες πίσω σε εννέα επαρχίες. Θα τους φιλοξενήσουμε σε κέντρα απέλασης. Η επιχείρηση διήρκεσε από το βράδυ μέχρι το πρωί. Περίπου 5.800 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από εκεί» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και πρόσθεσε: «Ήταν μια προληπτική κίνηση. Έπρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό».

Με απειλητική διάθεση ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε: «Όταν η πανδημία του Κορωναιού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ' όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκιουλε». «Άρα δεν είναι αλλαγή πολιτικής;» ρωτούν τον Σουλεϊμάν Σοϊλού οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, για την απόφαση μετακίνησης χιλιάδων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα πίσω στην ενδοχώρα της Τουρκίας. «Όχι, λάβαμε αυτή την κίνηση προληπτικά, σαν ένα ανθρωπιστικό μέτρο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας που ξεκάθαρα παραδέχτηκε ότι τόσο η μετακίνηση όσο και η απομάκρυνση 5.800 μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σχέδια έγιναν σε υλοποίηση σχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης.

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από τον βόρειο Έβρο

Συνεχίστηκαν για ακόμα μια ημέρα οι τουρκικές προκλήσεις με μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από τον Έβρο.
Ειδικότερα σήμερα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις: Από τις 19:21 έως τις 19:22 στα 28.000 πόδια, από 19:25 έως 19:26 στα 30.000 πόδια, από 19:38 έως 19:40 στα 32.000 πόδια, από 19:43 έως 19:45 στα 33.000 πόδια και από 19:46 έως 19:48 στα 31.000 πόδια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline