Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:42:54

Γιάννος Παπαντωνίου: Καταδικάστηκε ή κατηγορείται για... μίζες εκατομμυρίων αλλά δεν διαθέτει 150.000 ευρώ, για να αποφυλακισθεί. Κύριο

Εξαιρετικά παρατεταμένη είναι η προφυλάκιση του πρώην υπουργού Οικονομικών και Αμύνης επί 18 σχεδόν μήνες, χωρίς να του έχει απαγγελθεί συγκεκριμένη κατηγορία και να έχει ορισθεί η δίκη του.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του κ.Παπαντωνίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο Γ.Παπαντωνίου δεν μπορεί να διαθέσει το εν λόγω ποσόν και έτσι παραμένει εντός φυλακής.

Την αποφυλάκιση του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με εγγύηση 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του κ.Παπαντωνίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο Γ. Παπαντωνίου δεν μπορεί να διαθέσει το εν λόγω ποσόν και έτσι παραμένει εντός φυλακής.

Ο πρώην Υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το 18μηνο λήγει εντός των επόμενων εβδομάδων, οπότε ο πρώην υπουργός θα αποφυλακιστεί ούτως ή άλλως.

"Στην περίοδο του δράματος τους κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών" δηλώνει ο Μ.Δημητρακόπουλος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline