Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:52:43

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο: «Απρίλιος, ο πιο σκληρός μήνας της εθνικής μας δοκιμασίας» σύμφωνα με όλες τις προειδοποιήσεις.... Η κακή σκυτάλη θανάτου, που παρέδωσε χθες ο Μάρτιος. Κύριο

Η τελευταία ημέρα του Μαρτίου παρέδωσε στον «πολύ σκληρό» Απρίλιο με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων (συνολικά 7) και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ασθενών σε ΜΕΘ (+13), με 85 ήδη διασωληνομένους από τους οποίους οι μισοί περίπου στατιστικά δεν θα επιβιώσουν.

Δυστυχώς αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς από κορωνοϊό, την ώρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε την ύπαρξη 7 θυμάτων. Πάντα βέβαια σε μια πορεία μείωσης των μεγάλων κινδύνων για τη χώρα μας. Ανεβαίνει ο αριθμός κρουσμάτων του κορνωνοϊού στην χώρα μας..

Χθες Τρίτη στην καθιερωμένη συνέντευξή του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 82 νέα επιβεβαιωμένα (συν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο), τα οποία έφτασαν τον συνολικό αριθμό στα 1314.

Από αυτούς, στα νοσοκομείο της χώρας διασωληνωμένοι είναι 85, ενώ χθες ήταν 72. Και βέβαια με τον νόμο των στατιστικών δεδομένων οι μισοί, για την ακρίβεια το 47%, θα κινδυνεύσουν σοβαρά, πολύ σοβαρά.

Τέλος γνωστοποίησε πως ο αριθμός των θυμάτων από τον Covid-19 έφτασε πλέον τα 49, από τα 43 που ήταν ένα 24ωρο νωρίτερα.

Ειδικότερα, χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε ότι συνολικά στην Ελλάδα, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πλέον 1.314 και σε μια ημέρα τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 82 και ακόμα 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο. Επίσης, οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 49 με επτά ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες. Μέση ηλικία των θανόντων είναι 72 ετών και οι 37 άνδρες.

Από όσους νοσηλεύονται, οι 85 είναι διασωληνωμένοι και 57% από αυτούς έχουν υποκείμενο νόσημα, ενώ 6 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από ΜΕΘ. Τονίστηκε επίσης ότι έχουν γίνει περισσότερα από 17.000 διαγνωστικά τεστ.

Τσιόδρας: «Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να αναφερθεί για ακόμα μια φορά στην χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του πληθυσμού μετά την επανατοποθέτηση του ΠΟΥ. «Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να συστήνει το να μην φορούν μάσκες οι άνθρωποι που δεν νοσούν ή δεν φροντίζουν κάποιον άρρωστο. Είναι ξεκάθαρο πως οι περισσότεροι δεν τις χρησιμοποιούν σωστά και αυτό είναι πιο επικίνδυνο. Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την απαραίτητη απόσταση που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες».

Τσιόδρας: «Αυτά είναι τα καλύτερα δυνατά μέτρα»

Στη συνέχεια, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε έναν καθηγητή του Χάρβαρντ ο οποίος σε χθεσινή του τοποθέτηση τόνισε ότι μέτρα σαν αυτά που παίρνει η Ελλάδα είναι τα καλύτερα δυνατά. «Δεν γνωρίζουμε κάτι καλύτερο μέχρι τώρα. Το ζήτημα είναι να είναι βραδύς ο ρυθμός αύξησης της εξάπλωσης του ιού στη χώρα, ώστε να αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό και να μπορεί να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline