Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:05:31

Άγιο Όρος: Θετικοί και άλλοι, απρόσεκτοι, τρεις μοναχοί - Σε καραντίνα όλη η Μονή Ξενοφώντος. Κύριο

Σε καραντίνα οι 50 προσκυνητές. Βαθειά θρησκευόμενοι άνθρωποι, που δεν λογαριάζει με τίποτα ο ύπουλος, αόρατος εχθρός κορωνοιός.

Και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν από Βρετανία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό - Θύματα εκεί αλλά και απρόσεκτοι γενικά. Ο ένας νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ και αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλοι τρεις.
Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν και οι τέσσερις μοναχοί της Μονής Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος, που επέστρεψαν από τη Μεγάλη Βρετανία.

Πλην του 55χρονου μοναχού που νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ, τρεις ακόμη μοναχοί που συνταξίδεψαν μαζί του, εντοπίστηκαν θετικοί στον Covid-19. Οι ηλικίες τους είναι από 40 έως 55 ετών.

«Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ» δήλωσε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Όρους (Καρυές) Κωνσταντίνος Δουκουσλής .

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι έγινε απολύμανση σήμερα στη Μονή Ξενοφώντος, ενώ πλέον η τήρηση των μέτρων στην Αθωνική Πολιτεία είναι αυστηρή.

Οι τέσσερις μοναχοί ταξίδεψαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και μετέφεραν για προσκύνημα από τμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.

Στην επιστροφή τους από την Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα, έξω από την Μονή.

Άγιο Όρος: Σε καραντίνα οι 50 προσκυνητές που επέβαιναν στο ίδιο καράβι με τον μοναχό

Οι αρχές εντόπισαν τους προσκυνητές που επέβαιναν στο ίδιο καράβι με τον μοναχό που νόσησε με κορωνοϊό – Η ιχνηλάτηση έγινε μέσα από τα διαμονητήρια
Σε καραντίνα βρίσκονται οι περίπου 50 συνταξιδιώτες που ταξίδεψαν με το ίδιο πλοίο με τον μοναχό του Αγίου Όρους που είναι θετικός στον κορωνοιό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα.

Οι προσκυνητές προς το Αγιον Όρος αναζητήθηκαν και βρέθηκαν αμέσως προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του ιού Σύμφωνα με πληροφορίες από το "protothema.gr" οι επιβάτες θα παραμείνουν σ ε καραντίνα αν και έχει περάσει στην ουσία το μεγαλύτερο προβλεπόμενο διάστημα, ενώ οι 4 μοναχοί που επέστρεφαν από την Αγγλία, απέφυγαν για προληπτικούς λόγους να κάτσουν κοντά με τους προσκυνητές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι υπόλοιπος τρεις μοναχοί, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Αγγλία πριν ξεσπάσει η επιδημία δεν έχουν συμπτώματα, ενώ έχουν κάνει τα απαραίτητα τεστ για τον κορωνοιό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και αν χρειαστεί θα κάνουν αυτά που προβλέπονται. Από πλευράς Κέντρου Υγείας του Αγίου Όρους και Διοίκησης έγιναν ταχύτατες προσπάθειες για να γίνουν τα προβλεπόμενα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναχός που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα εκφράζονται ελπίδες ότι μπορεί να αναρρώσει έως το τέλος της εβδομάδας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline