Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:00:18

Αμφίβολη η υπουργός Παιδείας δεν αποκλείει τα σχολεία να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα στις 27 Απριλίου, Δευτέρα του Θωμά.. Ίσως το κλείσιμο από τις 10 Μαρτίου τελειώσει στις 10-15 Μαΐου. Κύριο

Βέβαιη η αισθητή περικοπή της ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και κατά ένα μέρος σε Λύκεια και Γυμνάσια.. Οι σχετικές απόψεις-επιδιώξεις της υπουργού Παιδείας. Φιλόδοξος στόχος η διεξαγωγή τους εντός του Ιουνίου. Συγγράμματα με courier για φοιτητές...

«Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιβεβαιώνοντας τις φήμες και εκτιμήσεις , που έχουμε ήδη καταγράψει. Να θεωρούνται πλέον ως πιθανότητα η έναρξη των μαθημάτων, να γίνει μετά ένα δίμηνο, περί τα μέσα Μαΐου..
Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην Μαρία Αναστασοπούλου.
Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».
Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κ. Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».
«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε στον ΣΚΑΪ για τα σχολεία η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Βέβαιη η αισθητή περικοπή της ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι απόψεις της υπουργού Παιδείας. Φιλόδοξος στόχος η διεξαγωγή τους εντός του Ιουνίου. Συγγράμματα με courier. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 01:30

Η αρμόδια υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η ύλη στην οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών φέτος είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη πριν από το κλείσιμο των σχολείων και ό,τι διδαχθεί μετά το άνοιγμά τους.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η περικοπή της ύλης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων και αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι το εύρος της μείωσης. Μάλλον θα είναι αρκετή. Σε αυτό παραπέμπει η χθεσινή εξαγγελία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ότι οι υποψήφιοι θα εξετασθούν μόνο στην ύλη την οποία διδάχθηκαν και θα διδαχθούν στο σχολείο και όχι διαδικτυακά. Για τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι θα γίνουν τον Ιούνιο ή, το αργότερο, τον Ιούλιο. Προσδοκία και φιλοδοξία ο Ιούνιος έστω και κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο.

Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, συνέδεσε για μία ακόμη φορά την επαναλειτουργία των σχολείων και τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. «Περιμένουμε από τους ειδικούς να μας πουν πότε οι υποψήφιοι μπορούν να βρεθούν σε μια αίθουσα από κοινού, ακόμη και με μικρότερο αριθμό υποψηφίων μέσα σε μια αίθουσα», είπε η κ. Κεραμέως, και πρόσθεσε πως «ακόμη και εάν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν, αυτό δεν θα έχει επιβάρυνση στους υποψηφίους.

Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν τον Μάιο, θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Εξετάσεις, που θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης, δηλαδή αρχές Ιουνίου. Οι εξετάσεις θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο». Ως προς το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι «η προσπάθειά μας είναι να μη γίνουν το Σεπτέμβριο. Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μάς απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή, για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η ύλη στην οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη. Ουσιαστικά, πρόκειται για μείωση της ύλης, καθώς θα είναι η ύλη στην οποία σταμάτησαν τα σχολεία πριν από το κλείσιμό τους και ό,τι διδαχθεί μετά το άνοιγμά τους. Αυτό φυσικά αλλάζει τα πλάνα των υποψηφίων, οι οποίοι πλέον θα κάνουν αποκλειστικά επαναλήψεις των όσων διδάχθηκαν πριν από το κλείσιμο του σχολείου τους. Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας προχωρεί στα τελευταία βήματα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών. Χθες, στην ΕΡΤ2 άρχισε η εκπαιδευτική τηλεόραση για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ενώ προχωρεί και η διαδικασία της σύγχρονης εκπαίδευσης, με ψηφιακή τάξη. Χθες, επίσης, ολοκληρώθηκε η δεύτερη προθεσμία εγγραφής στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline