Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  01:41:23

Ο Όμιλος Καρέλια και η Βουλή των Ελλήνων είναι οι μεγαλύτεροι, οι πιο γενναιόδωροι χορηγοί στην εθνική δοκιμασία του κορωνοιού.: Δωρεά από 50 υπερσύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κόστους από 8 εκατ. ευρώ. Κύριο

Ο Όμιλος της μεγάλης, εξαγωγικής και διεθνούς καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ της Καλαμάτας, για μια ακόμη φορά απέδειξε το ευαίσθητο κοινωνικό του προφίλ περισσότερο από κάθε άλλο εφοπλιστικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό ή άλλο οίκο. Γνωστοί εφοπλιστές δεν προσέφεραν περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ έως 500.000.

Τη δωρεά, προς το υπουργείο Υγείας, 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας), αποτελούμενων από ειδική ηλεκτρονική κλίνη, monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρονικό αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας ανακοίνωσε η ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δωρεά των 50 σταθμών Μ.Ε.Θ. αποσκοπεί στην έγκαιρη και στοχευμένη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. (Εθνικού Συστήματος Υγείας), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες εντατικής παρακολούθησης και θεραπείας που αναμένεται να προκύψουν ενόψει της επαπειλούμενης έξαρσης της νόσου.

Η εν γένει υλοποίηση της δωρεάς και η κατανομή των σταθμών Μ.Ε.Θ. στις νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους σε περιοχές της χώρας ή σε νοσοκομειακές δομές που πάσχουν εντονότερα από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.

«Παραμένοντας πάντοτε κοινωνικά ενεργή, η ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ εύχεται η χώρα μας να διέλθει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την παγκόσμια αυτή κρίση και η επόμενη μέρα να τη βρει ενωμένη, δυνατή και αποφασισμένη να εργαστεί ξανά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον» επισημαίνεται.

ΟΚΤΩ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΓΙΑ 50 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ

Δωρεά ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία επιπλέον 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», κάνει η Βουλή. Η σχετική πρόταση του Προέδρου του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα, έγινε ομόφωνα δεκτή από τους εκπροσώπους των κομμάτων στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό, οι νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών σε πλήρη λειτουργία, μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους και θα ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ. Πρόταση που είχε γίνει αρχικά από το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά.

Οι 32 εξ αυτών, θα αναπτυχθούν σε μεταλλικό κτήριο ειδικών προδιαγραφών συνολικού εμβαδού 720 τετραγωνικών, που θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου αναφοράς για COVID-19 «Σωτηρία».
Οι υπόλοιπες 18 θα αναπτυχθούν επίσης στο ίδιο Νοσοκομείο, σε υπάρχον κτήριο, τμήμα του οποίου θα μετατραπεί για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

«Ξέροντας, όπως απεδείχθη από την σημερινή ομόφωνη απόφασή μας, ότι όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των ΜΕΘ, προχώρησα στην έκφραση αυτής της διάθεσης και δυνατότητας του Κοινοβουλίου προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, με αποτέλεσμα στις 28 Μαρτίου να υποβληθεί προς τον κ.Κικίλια το σχετικό αίτημα», ανέφερε ο κ Τασούλας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline