Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:33:05

Απαγορευτικό για μπάνιο και το ψάρεμα – το πρώτο πρόστιμο σε χειμερινή κολυμβήτρια

Άμεση ήταν η δράση της Αστυνομίας και του Λιμενικού για την επιβολή προστίμων σε Χανιώτες που πλησίασαν χθες το απόγευμα (01.04) τις παραλίες της πόλης.

Χθες το Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την απαγόρευση του μπάνιου, του ψαρέματος και άλλων δραστηριοτήτων στη θάλασσα λόγω του κορωνοϊού σύμφωνα με το flashnews.gr.

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού ότι απαγορεύονται δραστηριότητες όπως η κολύμβηση τις θάλασσες των Χανίων, η χρήση ιδιωτικών θαλάσσιων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία. Οι εν λόγω δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 2 του άρθρου πρώτου της Αριθ. Δ1α/Γ.Π. οικ 20036/22-3-2020 Κ.Υ.Α. (Β'986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και οι Λιμενικοί Σταθμοί υπαγωγής του θα προβαίνουν στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων πρόστιμο (150 ευρώ), χωρίς να θίγονται τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Τυχόν αλλαγή επί των ανωτέρω θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση»

Η χειμερινή κολυμβήτρια βγήκε άρον - άρον

Το πρώτο πρόστιμο δεν άργησε να πέσει σε μία χειμερινή κολυμβήτρια που κολυμπούσε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, κι ενώ ήταν περίπου 100 μέτρα μέσα στη θάλασσα, άκουσε τη σειρήνα του Λιμενικού και όργανα του νόμου να την καλούν για να βγει από το νερό σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Όταν έγινε αυτό, της βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ, με τις διαμαρτυρίες της, καθώς είχε άγνοια για την απαγόρευση, να πέφτουν στο κενό. Οι ένστολοι, ωστόσο, δεν έδειξαν ούτε την παραμικρή ελαστικότητα και κατανόηση και της έριξαν την καμπάνα.

Μάλιστα, στα παράπονά της για έλλειψη ενημέρωσης, της απάντησαν ότι ήδη από τις 23/3 απαγορεύεται το κολύμπι στις παραλίες, ενώ στο πρόστιμο της έγραψαν ως αιτιολογία ότι... «κινείται αναίτια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline