Τρίτη 16 Απριλίου 2024  20:31:15

Mέσα Μαΐου, ξανά στα σχολεία μέχρι μέσα Ιουνίου. Συνοπτικές οι εξετάσεις. Τέλη Ιουνίου οι Πανελλήνιες. Το πιο πιθανό σενάριο σήμερα για όλη την Παιδεία. Κύριο

Καθηγητής Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ: Γιατί είμαι πολύ διστακτικός στο «πρόωρο» άνοιγμα των σχολείων.

Το αποφασιστικό σημείο, για να αρχίσουν πάλι τα μαθήματα σε όλα τα Σχολεία, από το Δημοτικό έως το Λύκειο και τα ΑΕΙ, που έκλεισαν στις 10 Μαρτίου, είναι να ομαλοποιηθεί-χωρίς λάθη και νέα πάθη- ο μήνας Απρίλιος, δηλαδή να μειωθούν οι νεκροί και τα κρούσματα από τον κορώνουν. Τα οποία βέβαια είναι σχεδόν μηδαμινά σε θύματα και κρούσματα στη Ελλάδα μέχρι την ηλικία των 17 ετών και ελάχιστα μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

Η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο παρουσίασε τα σενάρια της κυβέρνησης και τα πιθανά σχέδια που έχουν πέσει στο τραπέζι σχετικά με την σχολική χρονιά.

Ένα σενάριο που εξετάζεται και εφόσον όλα πάνε καλά, είναι ένα πιθανό άνοιγμα να γίνει στις 18 Μαΐου.
Στα πλάνα της κυβέρνησης είναι ότι μπορούν τα σχολεία να ανοίξουν για ένα μήνα και να γίνουν μαθήματα σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο περίπου μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι εξετάσεις. Οι προαγωγικές υπάρχει ένα σενάριο να διεξαχθούν στα μέσα και όχι στα τέλη του Ιουνίου και να είναι συνοπτικές, να κρατήσουν μόνο μια εβδομάδα. Τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλαδικές, έστω αρχές Ιουλίου,.
Σύμφωνα με άλλη πρόταση, οι προαγωγικές εξετάσεις εξετάζεται να διεξαχθούν στα τέλη Ιουνίου και οι πανελλαδικές το α' δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ: Είμαι πολύ διστακτικός στο άνοιγμα των σχολείων
Σε κάθε περίπτωση κατά τον καθηγητή η Ελλάδα έδρασε σωστά στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα. Όπως σχολίασε συγκεκριμένα αν είχαμε φτάσει στο σημείο που έφτασαν η Ιταλία και η Ισπανία δεν θα ήταν δυνατόν να συζητάγαμε για επόμενη ημέρα.

«Προσωπικά, θα ήμουν πολύ διστακτικός για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε. είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί» τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό.

Ο κος Μόσιαλος εξήγησε, πως γνωρίζοντας πως οι μαθητές μπορούν να είναι κατά το πλείστον ασυμπτωματικοί και επομένως να κάνουν και την μεγαλύτερη διασπορά στον πληθυσμό, επανερχόμενοι μαζικά στα σχολεία, είναι προτιμότερο σύμφωνα με την προσωπική του άποψη τα σχολεία να μην ανοίξουν κανονικά με την άρση των μέτρων.

"Αν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων αυτό θα έπρεπε να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο «ζωνών διδασκαλίας», να μην γυρίσουν όλοι οι μαθητές", πρόσθεσε και παραδέχτηκε πως αναμφίβολα όλο αυτό θα δημιουργήσει ζήτημα, το οποίο πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, αναφορικά με τον θεσμό των Πανελλαδικών εξετάσεων.

" Δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες, πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά", δήλωσε τονίζοντας πως είναι λάθος να θεωρούμε πως με την άρση των μέτρων περιορισμού αυτομάτως θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα πριν την έξαρση του κορωνοιού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline