Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  20:07:11

Χαρδαλιάς: «Μένουμε σπίτι, προσευχόμαστε σπίτι»... Οι ναοί κλειστοί αλλά αγωνία για αυθόρμητες «μαζώξεις» Μεγ. Παρασκευή (Επιτάφιος) και Μεγ. Σάββατο (Φως Ανάστασης). Αδύνατη η θεία κοινωνία. Κύριο

Πλήρης η αποδοχή από την Ιερά Σύνοδο των απαγορεύσεων της Πολιτείας για κλειστούς Ναούς ακόμα και ώρες θείας λειτουργίας. Αδύνατη η θεία κοινωνία τις επόμενες ημέρες είτε στους Ναούς είτε με μεταβάσεις σε σπίτια.

-Πλήρης συμμόρφωση και επικράτηση των αποφάσεων της Πολιτείας και των προτάσεων των ειδικών γιατρών για την κοινωνική προστασία σε καιρούς του κορωνοιού..

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή του ενημέρωση ανέφερε ότι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος διευκρίνισε ότι οι ναοί θα είναι κλειστοί για όλους τους πιστούς αλλά και πολλά πρόσωπα που άλλοτε συγκροτούσαν το όλο προσωπικό κάθε Ναού (μέσα στο Ιερό, γύρω από του ψάλτες, νεωκόρους, και επιτρόπους, εθελοντές βοηθούς κ.α.).

Θα επιτρέπεται η παρουσία εντός του Ναού μόνο για στον ένα ιερέα, τον ένα ψάλτη και τον νεωκόρο σε διάφορους ρόλους (σε λειτουργία με επικεφαλής Μητροπολίτη μέχρι έξη άτομα)και προέτρεψε του πολίτες να ακολουθήσουν την προτροπή της εκκλησίας μέσα στο σπίτι. Ο καθένας με τα εικονίσματα του...» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Οι ναοί κλειστοί ιδιαίτερα σε όλες τις πόλεις, συνοικίες και κωμοπόλεις αλλά αγωνία στην Πολιτική Προστασία για αυθόρμητες «μαζώξεις» από επιπόλαιους ή φανατικούς να προσέλθουν στα προαύλια των εκκλησιών το διήμερο Μεγ. Παρασκευής( τελετή του Επιταφίου) και Μεγ. Σαββάτου (Φώς Ανάστασης και διανομή του).

- Πλήρης υπήρξε τελικά η αποδοχή από την Ιερά Σύνοδο τη γενικής απαγόρευσης από το Κράτος για κλειστούς Ναούς ακόμα και ώρες θείας λειτουργίας. Αδύνατη η θεία κοινωνία τις επόμενες ημέρες είτε στους Ναούς είτε με μεταβάσεις σε σπίτια.

«Η Ιερά σύνοδος δεν προτρέπει τους πιστούς να πάνε στις εκκλησίες, αλλά να μείνουν σπίτι τους προσηλωμένοι στην κατ' οίκον προσευχή. Είναι μια θυσία που πρέπει να κάνουμε για το κοινό καλό, με τα δικά του εικονίσματα ο καθένας» είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline