Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:13:48

Η «μεγάλη κανονικότητα» στην Ελλάδα θα αρχίσει από τις 18 Μαΐου. Ετοιμασίας τις επόμενες ημέρες. Το Μαξίμου έχει αποφασίσει τριπλό άνοιγμα. Ελεύθερα ταξίδια από νομό σε νομό. Ταξίδια στα νησιά. Μαθήματα στις αίθουσες Γυμνασίων και Λυκείων. Κύριο

Η Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αλλά έχει αποφασίσει να μην ξαναρχίσουν τα μαθήματα με προσέλευση στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά.

Τριπλή και μεγάλη, λυτρωτική απελευθέρωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων κάθε κατηγορίας, κάθε ηλικίας από την μεθεπόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου.
Καταρχήν οι μετακινήσεις με Ι.Χ και με 3-4 άτομα μαζί από νομό σε νομό απελευθερώνονται στις 18 Μαΐου, ενώ για τα νησιά οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Μάλλον θα γίνει σε τρείς φάσεις με πλοία και αργότερα με αεροπλάνα.

Καταρχήν την επόμενη Δευτέρα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εργαζομένων, παραγγελιοδόχοι, λιανέμποροι) με αποκορύφωμα απελευθέρωσης τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Με ανοικτές πύλες-δυνατότητες προσέλευσης και αναχώρησης για ξένους τουρίστες με δρομολόγια από το εξωτερικό, για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, προμηθευτές, στελέχη, υπαλλήλους των περισσότερων επιχειρήσεων στα νησιά(ξενοδοχεία, καταστήματα τουριστικά, αντιπροσωπείες, συνεργεία οικοδομών κ.α.) με πλήρη και απόλυτη απελευθέρωση όχι τόσο την 1η Ιουνίου αλλά μια εβδομάδα ενωρίτερα στις 25 Μαΐου.
-Τρίτη απελευθέρωση και στον τομέα της Παιδείας με κανονική προσέλευση όλων των εκπαιδευτικών και των περισσότερων μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια αλλά όχι και εκείνων στα ΑΕΙ και στα δημοτικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σχετικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3:

«Το επόμενο στοίχημα που μας απασχολεί τώρα δεν είναι κάτι άλλο, παρά μόνο πως θα επιτρέψουμε τις μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας. Δηλαδή εκτός παλιών ορίων νομού. Είτε αυτό αφορά την επικράτεια είτε τα νησιά . Εκεί επικεντρωνόμαστε και είναι θέμα της επόμενης εβδομάδας και μετά θα ξαναδούμε τα θέματα της εστίασης αν χρειαστεί να γίνει κάτι άλλο από αυτό που έχουμε εξαγγείλει για την 1ηη Ιουνίου», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Με δεδομένο ότι η εστίαση ανοίγει την 1η Ιουνίου αλλά μέχρι τότε απαγορεύεται η μετάβαση στα νησιά ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι θα μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά οι εργαζόμενοι της εστίασης και τα συνεργεία επισκευών τους.

«Είναι λογικό να επιτραπεί σε πρώτη φάση η μετακίνηση τόσο των ιδιωτικών συνεργείων όσο και των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης στον ΑΝΤ1.

Αναλυτικότερα στην επαρχία μπορούν να ταξιδέψουν για:
• Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου
• Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση
• Μετάβαση σε τελετή, κηδεία συγγενών πρώτου ή δεύτερου βαθμού που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
• Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση για την διασφάλιση της επικοινωνίας με τα παιδιά τους που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
• Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
«Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμα εδώ και όλα μπορεί ν' αλλάξουν. Για τον λόγο αυτό η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά με αξιολόγηση και διορθωτικές κινήσεις», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline