Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:15:27

FRONTEX: Η δύναμη κρούσης της Ευρώπης στα σύνορα μας, δικαιώνει τις ελληνικές ανησυχίες-καταγγελίες για τη δολιότητα της Τουρκίας. Εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει νέα επιθετική συρροή-πίεση μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κύριο

Έκθεση, η οποία ενισχύει την αξιοπιστία της Ελλάδος για όσα καταγγέλλει ότι μεθοδεύει σε βάρος της η Τουρκία με τους δυστυχείς μετανάστες ως «εκβιαζόμενα όργανα».

Η Frontex, ο οργανισμός προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει νέα συρροή μεταναστών που θα αποπειραθούν να περάσουν στην Ευρώπη όταν η Τουρκία άρει τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται εσωτερική έκθεση της Frontex. Τόσο στην περιοχή τη Θράκης όπου υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση , κατευθυνόμενη και ενορχηστρωμένη πίεση μεταναστών, η οποία απέτυχε όσο και με αποβάσεις, που σχεδιάστηκαν και ορισμένες ετοιμάσθηκαν επίσης απέτυχαν στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Στο εν λόγω έγγραφο της Frontex, με ημερομηνία 5 Μαΐου, αναφέρεται πως μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις τουρκικές επαρχίες του Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια), της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, μπορεί να ακολουθήσουν μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Στην έκθεση της Frontex, που ενισχύει την εθνική μας αξιοπιστία στο ΝΑΤΟ, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον ΟΗΕ και στους διεθνείς Οργανισμούς προστίθεται πως στην περιοχή γύρω από τον Έβρο έχουν σταλεί 262 επιπλέον αστυνομικοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline