Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  09:01:52

Χθες στις 6 από τους κ.κ. Χαρδαλιά- Χατζηγεωργίου: επτά πολύτιμες οδηγίες για τους γονείς και πέντε για τους μαθητές. Οι τελευταίες οδηγίες των ειδικών. Κύριο

Νέα εκκίνηση, νέα ειδικά καθήκοντα. για μαθητές και γονείς. Με συγκεκριμένες οδηγίες, που θα είναι διαρκείς και πολύτιμες όχι μόνο έως το τέλος της φετινής εκπαιδευτικής χρονιά αλλά της επόμενης από το Σεπτέμβριο. Τότε όταν υπολογίζεται με βεβαιότητα ότι θα επανέλθει η μεγάλη δοκιμασία της νόσου.

Στην επαναλειτουργία των σχολείων για τη Γ΄ Λυκείου σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.
Ο κ. Χατζηγεωργίου, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και τον κ, Χαρδαλιά έδωσε οδηγίες στους μαθητές αλλά και τους γονείς, ενώ τόνισε ότι τα παιδιά, πρέπει να γνωρίζουν βασικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό ώστε να μειωθούν οι φόβοι και το άγχος τους.
Εξήγησε επίσης πως το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι κοντά στο μηδέν, ενώ είναι και μικρό το ποσοστό παιδιών ανάμεσα στα κρούσματα.

Γιατί τα παιδιά είναι τα τελευταία που κινδυνεύουν

Ο υποπτέραρχος εξήγησε επίσης γιατί τα παιδιά είναι τα τελευταία που κινδυνεύουν.
Ειδικότερα ανέφερε πως οι λοιμώξεις από το νέο ιό παρατηρούνται πολύ λιγότερο στα παιδιά. Εκτός αυτού τα παιδιά εμφανίζουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ηπιότερα συμπτώματα από τους ενήλικες
Πρόσθεσε πως τα παιδιά κυρίως μολύνονται εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ενώ ο δευτερογενής δείκτης προσβολής είναι πολύ χαμηλότερος για τα παιδιά από ότι για τους ενήλικες.

Συμβουλές – οδηγίες για παιδιά και γονείς

Την ίδια ώρα και ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, ο λοιμωξιολόγος έδωσε αναλυτικές οδηγίες σε γονείς και παιδιά ώστε αφενός να είναι όλοι προετοιμασμένοι για την επιστροφή στα θρανία, αφετέρου να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζηγεωργίου έδωσε τις παρακάτω συμβουλές στους γονείς.

Τι πρέπει να κάνουν- προσέχουν οι γονείς

• Να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα για τον κορωνοϊό, να μην πιστεύουν σε μύθους.
• Να γνωρίζουν τα συμπτώματα της νόσου
• Όταν το παιδί παρουσιάζει συμπτώματα, να συνεννοηθούν με τον γιατρό τους.
• Αν κάποιος στο σπίτι ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσει ειδικό έγγραφο ώστε το παιδί να μην παρακολουθήσει το μάθημα στο σχολείο.
• Να εκπαιδεύσουν στα παιδιά τους όλους τους κανόνες υγιεινής
• Να γνωρίζουν την ορθή τεχνική στο πλύσιμο των χεριών
• Να δώσουν πληροφορίες στα παιδιά για το πως δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση στο σχολείο

Τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά

• Να μιλήσουν με κάποιον που εμπιστεύονται όπως τους γονείς ή τους καθηγητές σας.
• Να πλένουν τα χέρια σας για 20 δευτερόλεπτα, να μην μοιράζονται με άλλους φαγητά και ποτά και να μην ακουμπούν τα χέρια στο πρόσωπο τους.
• Να κρατήσουν τις αποστάσεις στα διαλείμματα.
• Να μην στιγματίσουν τους συνομήλικους τους και να μην κοροϊδεύουν τα παιδιά που φορούν μάσκα.
• Σε περίπτωση που δεν νιώσουν καλά, να παραμείνουν σπίτι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline