Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  21:11:51

Συστάσεις Τσιόδρα και Χαρδαλιά για απροσεξίες και «ξεσαλώματα ελευθερίας» στις παραλίες, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο. Αυτονόητες οι συνέπειες για νέα κρούσματα και θύματα μετά 15 ημέρες. Κύριο

«Να αποφεύγετε τα Μέσα Μεταφοράς».

Αναφερόμενος στην επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας λόγω εποχής, ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση τόνισε ότι στις παραλίες θα πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως συνέβη σε κάποιες άλλες χώρες, που πισωστράτησαν.

Μέτρο ιδιαίτερης σημασίας για την αντιμετώπιση της δόλιας νόσου, που ακόμα είναι ενεργός και απειλητική., κάτι το οποίο δεν τηρήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις ομαδικών συνάξεων-ομαδοποιήσεων , από τις ουρές στη ΔΕΗ έως τις παραλίες την περασμένη Κυριακή.

Παράλληλα την έντονη ανησυχία του για το συνωστισμό που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας λόγο για «λαοθάλασσα του Σαββατοκύριακου».
Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε μια χαλάρωση από όλους τους πολίτες και υπενθύμισε την προειδοποίηση του ΠΟΥ για αργόσυρτη άρση του lockdown στις χώρες που καταγράφονται νέες εξάρσεις κρουσμάτων.

«Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο. Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πάλη με τον ιό. Χρειάζεται προσοχή σε μερικά πολύ απλά πραγματάκια», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.
«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και με καταγραφή των δεδομένων να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Με απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης. Αναγκαστικά θα μας συντροφεύουν, όχι για κακό λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα», είπε επίσης ο λοιμωξιολόγος.

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόταν στις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου το Σαββατοκύριακο με τις παραλίες γεμάτες από λουόμενους, με κίνηση στην Παραλιακή, αλλά και τον συνωστισμό στις πλατείες.

Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε τη σύσταση για αποφυγή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς: «Για παράδειγμα, πρώτον να εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όταν είναι δυνατόν. Να βρούμε εναλλακτικές, είτε αυτό λέγεται ποδήλατο, είτε λέγεται περπάτημα κάποιας απόστασης, ή οδήγηση με κάποιο ιδιωτικό μέσο. Πάντως τον καιρό του απαγορευτικού χαιρόμουν που έβλεπα ανθρώπους να περπατούν. Δεύτερον, όταν πρέπει και είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ, να το κάνουμε με τους κανόνες. Δηλαδή τη χρήση μάσκας και την υγιεινή των χεριών».

Καιρός: Έρχεται ασυνήθιστος μίνι καύσωνας και μεταφορά σκόνης.

Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 30 με 31 βαθμούς με τάση περαιτέρω ανόδου τις επόμενες ημέρες - "Καυτό" Σαββατοκύριακο, σκόνη μέχρι την Παρασκευή.

Ζέστη και μεταφορά σκόνης θα έχουμε τις επόμενες μέρες με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 32 βαθμούς σηματοδοτώντας τον πρώτο "μίνι" καύσωνα για φέτος. Μάλιστα, αναμένεται να ανέβει κι άλλο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Αύριο Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ.

Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα
Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα και με ασθενείς ανέμους . Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline