Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  03:23:18

Διπλή χολή κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα και της ανανέωσης της θητείας του για άλλα έξη χρόνια. Σε τι τον απαξιώνει και σε τι τον απειλεί. Κύριο

Τον απειλεί ότι μέχρι το 2006 ως διοικητής θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άκρως ειρωνικό ύφος, διπλά αιχμηρό και απειλητικό, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας. Σε πλήρη πολεμική πάντα από τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά και τον κύκλο της επιρροής του είτε στο Μαξίμου παλαιότερα είτε τώρα στην Κουμουνδούρου. Στην σκληρή γραμμή πολεμικής των Πολάκη- Σκουρλέτη-Παππά και όχι των Τσακαλώτου-Δραγασάκη-, Βούτση.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:
«Ευχόμαστε στον κ. Στουρνάρα μια καλή δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Όχι όπως όταν προέβαλλε σθεναρή αντίσταση ενάντια στο σχέδιο για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θέτοντας την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ως δήθεν μοναδική λύση. Ούτε όπως όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έτσι όπως τα φέρνει η ζωή, θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση.»
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανειλημμένα συγκρουστεί με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η ανακοίνωση

Νωρίτερα, ο Στέλιος Πέτσας είδε δηλώσει:
«Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα.»

Γ. Στουρνάρας: Η πρόταση του πρωθυπουργού αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην οποία αναφέρεται ότι προτείνει την ανανέωση της θητείας του, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών».
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το υπουργικό συμβούλιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline