Τρίτη 23 Απριλίου 2024  19:48:19

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και Αλέξης Γεωργούλης απαντούν στα πολλά βέλη που δέχτηκαν στο Διαδίκτυο. «Αγόρασα τα οκτώ ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας». «Γιατί είχα μηδενικά εισοδήματα στο πόθεν έσχες». Κύριο

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με παλαιά θητεία κατέχει μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τη δήλωση που υπέβαλε και τα υψηλά εισοδήματα μαζί με τη σύζυγο του.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μετά τη δημοσίευση του πόθεν έσχες του και τα σχόλια που το συνόδευσαν, καταγγέλλει οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπό του.

Στον νόμιμο τρόπο απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας στα όσα ακούστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του, στο οποίο δηλώνει καταθέσεις ύψους 1.000.000 ευρώ και οκτώ ακίνητα.
Ο ευρωβουλευτής σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στο Open έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση στο πρόσωπό του από την κυβέρνηση: «Aυτό που δέχτηκα ήταν νομίζω οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπό μου με Non Paper που έστειλε η Νέα Δημοκρατία. Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια. Οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές άρα η προέλευση των χρημάτων άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο Πόθεν Έσχες είναι νόμιμη, δηλωμένη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό μέσω αχυρανθρώπων» δήλωσε.

Διευκρίνισε ότι οι ευρωβουλευτές αμείβονται με χρήματα που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και ότι δεν έχει διαχειριστεί ποτέ κρατικό χρήμα.
Σχετικά με τα ακίνητα που έχει αγοράσει, είπε ότι έφερε τα χρήματα από το εξωτερικό και τα απόκτησε σε τιμές αγοράς για τα παιδιά του και όχι από πλειστηριασμούς. Είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω αυτού και μίλησε για υποκρισία και δυο μέτρα και δυο σταθμά.
«Το 2004 όταν υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες, επειδή δήλωσα τα πάντα, εμφανίστηκα πιο εύπορος από τον Παπαντωνίου και τον Τσοχατζόπουλο», κατέληξε.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δημιουργήθηκαν από την αποζημίωση που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής καθώς εκλέγεται συνεχώς από το 2004, ενώ και η συζυγός του υπήρξε επί χρόνια επιχειρηματίας και κατέχει η ίδια μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία από κληρονομιές τις οποίες αναγκαστικά ο ίδιος δηλώνει.

Επίσης για τα οκτώ ακίνητα που αγόρασε εντός του 2018 είπε πως είναι φτηνά παλαιά διαμερίσματα της δεκαετίας του 50 και του 60 στην Αχαρνών και την πλατεία Βικτωρίας.
Τα διαμερίσματα αγοράστηκαν με χρήματα που έφερε ο ευρωβουλευτής από το εξωτερικό και μεταβιβάστηκαν στα παιδιά του όπως δήλωσε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται πως στη δήλωση του 2018 ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε πως:
-Είναι δικαιούχος και συνδικαιούχος με τη σύζυγό του και τα παιδιά του σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καταθέσεις ‪834.346,47 ευρώ. Ο μεγαλύτερος εξ' αυτών είναι κοινός προθεσμιακός λογαριασμός με τη σύζυγό του, ύψους ‪509.487,75 ευρώ.
-Η σύζυγος του ευρωβουλευτή είναι συνδικαιούχος μαζί με τον αδερφό της σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της με υπόλοιπο ‪354.251,39 ευρώ.
-Στην προηγούμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Παπαδημούλη ήταν της τάξης του ‪1.094.550,12 ευρώ.
-Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019 (χρήση 2018) τα προσωπικά εισοδήματά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανήλθαν σε ‪257.245,21 ευρώ και της συζύγου του σε 30.804,13 ευρώ.
-Προχώρησε στην εκποίηση επενδυτικών τίτλων με την αξία πώλησής τους να ανέρχεται στα ‪365.858,61 ευρώ. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η αξία αποτίμησης των 21 τίτλων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, που διέθετε στο τέλος του συγκεκριμένου οικονομικού έτος το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτανε τα ‪593.916,89 ευρώ.
-Το 2018 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την ακίνητη περιουσία του αγοράζοντας 6 διαμερίσματα έναντι ποσού ‪239.500 ευρώ. Πρόκειται για διαμερίσματα στην Αθήνα (70,80 τμ, 70τμ, 96τμ, 67τμ, 67τμ, 92τμ).
-Παράλληλα, αγόρασε άλλα 2 διαμερίσματα στην Αθήνα εμβαδού 143,12 τμ και 196,80 τμ αντίστοιχα έναντι του συνολικού ποσού των ‪121.500 ευρώ, τα οποία και μεταβίβασε ως γονική παροχή την ίδια χρονιά στα 2 παιδιά του.
Και τα 8 διαμερίσματα αγοράστηκαν από τον κ. Παπαδημούλη σε τιμές μικρότερες της αντικειμενικής αξίας

Ο Αλέξης Γεωργούλης απαντά για... το μηδενικό εισόδημα 

Ο ηθοποιός απάντησε μέσω συνέντευξής του σε όσους τον κατέκριναν για το "πόθεν έσχες".

Απάντηση για την κριτική που δέχθηκε για το μηδενικό εισόδημα, έδωσε μέσω συνέντευξής του στο "Πρωινό", ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης.

"Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική. Γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και 10 χρόνια έχω πράσινη κάρτα. Έχω μια μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έως το 2018 η βάση μου ήταν στην Αγγλία. Το 2019 εξαιτίας του "Your Face Sounds Familiar" και της παράστασης "Ζητείται Ψεύτης" ήρθα στην Ελλάδα. Μέχρι το 2018 ουσιαστικά δουλειά στο εξωτερικό, δεν έκανα δουλειές στην Ελλάδα", είπε ο Αλέξης Γεωργούλης και πρόσθεσε:

"Οπότε από τη στιγμή που η όλη μου δραστηριότητα ήταν στην Αγγλία, έκανα μια εταιρεία που μπορούσε να διαχειριστεί τα δικά μου δικαιώματα. Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ. Έχω πληρώσει φόρους στην Αγγλία κανονικά. Όχι γιατί η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά γιατί και η δουλειά γινόταν στην Αγγλία. Ήταν αγγλική δουλειά. Πληρώθηκα σε λίρες. Νομίζω πως υπάρχει μια οπτική γωνία, πως όποιος έχει εταιρεία στο εξωτερικό, το κάνει για να φοροδιαφύγει στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν η δουλειά σου γινόταν στην Ελλάδα και πλήρωνες φόρους στην Αγγλία. Δε θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ εταιρεία στην Αγγλία".

"Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε είναι το ηθικό. Αν ζεις σε άλλη χώρα πρέπει να πληρώνεις εκεί τους φόρους. Έχουμε μπει σε μια εποχή στα social media που το τρολάρισμα, το bullying, ο κανιβαλισμός ειδικά στα δημόσια πρόσωπα είναι εύκολος. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Το ηθικό απαντάται ότι εγώ δούλευα και ζούσα σε άλλη χώρα", εξήγησε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline