Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  07:07:54

Η κορυφαία των λοιμοξιολόγων Ελένη Γιαμαρέλου ξανά σε δημόσιο προσκλητήριο για ακίνδυνη μετάληψη της θείας κοινωνίας. Σε αντίθετη σύσταση η υπουργός Παιδείας για τους μαθητές και φοιτητές. Κύριο

"Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης, είναι η έννοια του μυστηρίου, η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη". Η Υπουργός Παιδείας ερωτηθείσα για την Θεία Μετάληψη ανέφερε πως «δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης, οι ειδικοί έχουν τοποθετηθεί για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και αυτοί περιλαμβάνουν και το σάλιο».

Μετά τον τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο και η ηθοποιός Μαρία Σολωμού δήλωσε πώς θα λάβει την Θεία Κοινωνία την Κυριακή και δεν την τρομάζει η απειλή του κορωνοϊού.

Η ηθοποιός που μίλησε στο «Βήμα Ορθοδοξίας» λέει χαρακτηριστικά: «Θα κοινωνήσω την Κυριακή και δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω νηστέψει όλη την Σαρακοστή αλλά λόγω της πανδημίας δεν κατάφερα να κοινωνήσω».
Όσο αφορά όσα ακούγονται για τη μετάδοση του φονικού ιού μέσα από τη Θεία Κοινωνία η ηθοποιός λέει: «Δεν θέλω να σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Πιστεύω και θα κοινωνήσω το Σώμα και το αίμα του Χριστού», επισημαίνοντας: «Ο φόβος καμία φορά νικάει την πίστη. Και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας αυτό βλέπουμε να συμβαίνει πιο συχνά. Ο κόσμος αυτή την περίοδο είναι ευάλωτος στον φόβο και ορισμένες φορές νικιέται από αυτόν».

Η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου καλεί και πάλι τους πιστούς, όπως έκανε από τον περασμένο Μάρτιο να κοινωνήσουν άφοβα, όπως λέει ότι θα κάνει και η ίδια. Ταυτισμένη με τις απόψεις της Εκκλησίας για τον ακίνδυνο χαρακτήρα, επί αιώνες τώρα της θείας μετάληψης στις εκκλησίες , από υγιή άτομα μαζί με άλλα με προβλήματα υγείας , σοβαρά μάλιστα.
Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Ελένη Γιαμαρέλλου, είναι μέλος της ομάδας εργασίας του κ. Κικίλια για την "επιχειρησιακή ετοιμότητα" σε ζητήματα δημόσιας υγείας. Επιστήμων διεθνούς εμβέλειας και κύρους.

Ετσι, σε νέες δηλώσεις της τόνισε:

"Ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο.

Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι".
Με άλλα λόγια η ίδια λέει πως η έννοια του Μυστηρίου είναι πάνω από την επιστήμη, προτρέποντας μάλιστα το κοινό να προστρέξει στις εκκλησίες. Όμως εδώ, δεν ακούμε τον Αμβρόσιο αλλά μία καθηγήτρια που μετέχει στις υγειονομικές διεργασίες των θεσμών της χώρας.

6. 3.2020. Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Ελένης Γιαμαρέλλου σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τη σχέση θείας κοινωνίας και κορωνοϊού. Το βιογραφικό της λοιμωξιολόγου.

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε την Παρασκευή η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Η ίδια, ερωτηθείσα αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τη θεία κοινωνία απάντησε σε συνέντευξή της στον Real FM πως «η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

«Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους», απάντησε η λοιμωξιολόγος σε ερώτηση που ακολούθησε για το αν η ίδια θα κοινωνούσε.
Από την άλλη, η κ. Γιαμαρέλλου συμβούλεψε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, δηλαδή από 65 ετών και άνω, που ενδεχομένως πάσχουν και από καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη κλπ. να αποφύγουν να πάνε στην εκκλησία ώστε να αποφευχθεί η διασπορά κρουσμάτων. «Να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση», συνέστησε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline