Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:19:59

Der Spiegel, το θεωρεί βέβαιο για τις επόμενες ημέρες: Μπαίνουν -επιτέλους- μπουλντόζες στο Ελληνικό. Με καθυστέρηση 10 μηνών από τους σχεδιασμούς της ΝΔ. Κύριο

Δεν υλοποιήθηκε ο φιλόδοξος σχεδιασμός να αρχίσει το εμβληματικό έργο το περασμένο καλοκαίρι. Μάλλον σύντομα θα δοθεί η πρώτη δόση από 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel Online: «Ήδη από την επόμενη εβδομάδα οι ανάδοχοι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν»
Στη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό αναφέρεται η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, επισημαίνοντας ότι τα έργα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel Online: «Ήδη από την επόμενη εβδομάδα οι ανάδοχοι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν», επισημαίνεται στο δημοσίευμα. «Στις αρχές Ιουνίου αναμένονται οι μπουλντόζες, οι εκσκαφείς, τα κομπρεσέρ. Πρώτη τους μέριμνα θα είναι να κατεδαφίσουν τα ερειπωμένα κτίρια, ώστε να ανοίξουν τον δρόμο για την αναδιαμόρφωση του χώρου. Για σχεδόν δύο δεκαετίες ένα από τα πιο ελκυστικά ακίνητα της Ευρώπης παρέμενε ανεκμετάλλευτο. Το Ελληνικό έγινε σύμβολο για πολλές δυσλειτουργίες, που είχαν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας: ισχυρή γραφειοκρατία, πολιτική αντιπαράθεση και μία ευρύτατα διαδεδομένη δυσπιστία απέναντι στις επενδύσεις».

Βρετανοί ερευνητές επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τον γενετικό γρίφο του κοροναϊού

«Αν όλα πάνε καλά, το project θα αρχίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες, περίπου στις αρχές Ιουνίου», δηλώνει στο SPIEGEL ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, «ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του εγχειρήματος». Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «η υπέρβαση της εκκρεμότητας του Ελληνικού ήταν μία από τις πιο σημαντικές υποσχέσεις, με τις οποίες η συντηρητική Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές του 2019».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline