Τρίτη 16 Απριλίου 2024  22:21:01

Αρμόδιος αλλά και «λαγός καλύτερων ανακοινώσεων» ο Άδωνης Γεωργιάδης ανακοίνωσε «προσεχώς πιο άνετες συνθήκες και μέτρα στις παραλίες». Κύριο

Ποιά από αυτά επέρχονται, που ήδη κρίθηκαν εξαρχής βασανιστικά, υπερβολικά-φοβικά και πολύ περιοριστικά.

Βασανιστικές οι ουρές για ένα ποτό, για ένα μπουκάλι νερό. Καθόλου φαγητά ψησταριάς, σουβλάκια, πατάτες , σαλάτες χωριάτικες κλπ ,είδη τα οποία επιτρέπεται να πωλούνται ελεύθερα σε καταστήματα στις πόλεις.. Ούτε τυρόπιττες και φρούτα..Ούτε ψωμί. Μόνο συσκευασμένα τα πάντα. Υποχρεωτική η μάσκα αλλά και η απόσταση Και πολλά άλλα απαγορευτικά, που κρίνονται υπερβολικά.

Στην απαγόρευση πώλησης αλκοόλ και την μη ύπαρξη μουσικής στα beach bar των οργανωμένων παραλιών αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Με πλήρη την απαγόρευση για επιτόπια κατανάλωση στο χώρο των beach-bar των παραλιών και των πλαζ.
Για τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες ο υπουργός είπε: «Σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά στις παραλίες. Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις απόψεις των ειδικών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων».

Για την εστίαση

Όσες επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης για τα τραπεζοκαθίσματα θα τους δοθεί η δυνατότητα να διατηρήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους.

«Μπορεί να τους δώσουμε και την επιλογή να μην ανοίξουν. Να εξακολουθήσουν δηλαδή να έχουν το -40% και τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή, προκειμένου να πάρουν τα 800 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση δεν είναι εφαρμόσιμα. «Για αυτά τα καταστήματα θα υπάρξει πρόβλεψη. Για να είμαι όμως δίκαιος πρέπει να πω ότι μάθαμε από την ΑΑΔΕ ότι πολλά από αυτά παραδοσιακά το καλοκαίρι κλείνουν» σημείωσε ο ίδιος.

Για τα γυμναστήρια τέλος, ανέφερε ότι δέχεται συνεχώς αιτήματα για το άνοιγμά τους, ωστόσο προσδιορίζεται να ανοίξουν προς το τέλος Ιουνίου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline