Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:54:36

Αντώναρος, Σπηλιωτόπουλος, Ντινόπουλος, Καραχάλιος. Προχωρούν σε πολιτική κίνηση ως «νέο-καραμανλικοί» και στον χώρο της κεντροδεξιάς. Χωρίς Κατ. Παπακώστα και χωρίς κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Εκτός του κόμματος τα τελευταία χρόνια και με αποτυχίες σε εκλογικές αναμετρήσεις είτε αυτοδιοικητικές είτε βουλευτικές.

Τη δυσφορία του για το εγχείρημα, όπως και κάθε ανάλογη κίνηση « νεοκαραμανλικών»(αφού δεν έχουν καμία σχέση με το ιδρυτή της παράταξης και Εθνάρχη) έχει εκδηλώσει ο πρώην Πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, του οποίου οι τέσσερις υπήρξαν συνεργάτες ή υφιστάμενοι. Δεν τους ακολουθεί, όπως μέχρι το 2018 σε κοινές ανακοινώσεις τους και σχέδια η κ Κατ. Παπακώστα, η οποία έχει ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια βουλευτής στον τομέα της Β΄ Αθηνών, χωρίς επιτυχία να εκλεγεί.

Τελευταίες πληροφορίες, μετά διάφορες δηλώσεις του , συνήθως κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πορείας «αποκλεισμένων» παλαιών στελεχών της ΝΔ και παρασκηνιακές ειδήσεις, φέρουν τους «τέσσερις πρώην» να συγκροτούν ενιαία πολιτική κίνηση, Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Καραμανλή. Αργύρης Ντινόπουλος πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της Β΄ Αθηνών. Άρης Σπηλιωτόπουλος πρώην βουλευτής και υπουργός Τουρισμού και Παιδείας και Διονύσης Καραχάλιος, ανώτερος στέλεχος της ΝΔ και παλαιότερα συνεργάτης του Βαγ. Μειμαράκη.

16,3.2020 Αιχμές εναντίον Μητσοτάκη από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλά για όλα όσα έχουν γίνει στον Δήμο Αθηναίων τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον υπολόγισε.
«Την υποψηφιότητα του κ. Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας την έμαθα από τα ΜΜΕ! Μέχρι τότε δεν είχε έγινε καμία θεσμική συζήτηση με εμένα, που κατείχα και επισήμως τη θέση του εκπροσώπου της Ν.Δ. στον Δήμο. Περίμενα για λόγους ηθικής τάξης να είμαι από τους πρώτους που θα μάθαινε τι θα έκανε η παράταξη σε κάτι που με αφορά» αναφέρει, στην «Espresso», ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Θυμίζοντας ότι παραιτήθηκε από πρώτος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών για να κατέβει υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, προσθέτει «δεν μπήκε κανείς στον κόπο να με ενημερώσει για τις προθέσεις της ΝΔ» και σημειώνει:

«Κι αυτό όχι γιατί «υποφέρω» από τεράστιο «εγώ», που είναι η νόσος της πολιτικής και των πολιτικών της εποχής μας, αλλά γιατί πιστεύω ότι όταν είσαι εντάξει, όπως ήμουν εγώ απέναντι στην παράταξη, πρέπει και εκείνη να σε υπολογίζει. Έτσι δίνει το παράδειγμα και σε άλλους για να αγωνιστούν. Εγώ αυτό έκανα για την παράταξη. Ρωτήστε την παράταξη για εμένα. Τα έδωσα όλα και μου χρωστούν.».
Ερωτηθείς αν είχε προτάσεις και επαφές με άλλα κόμματα, απαντά θετικά, σημειώνοντας πως «είναι φυσικό». «Αλλά μιλάτε για μένα. Πολλά μπορεί κανείς να μου πει, όχι όμως ότι είμαι δογματικός ή ακραία φανατικός. Πιστεύω στο μέτρο και στη σύνθεση ιδεών και απόψεων. Σε προγραμματικές συζητήσεις», προσθέτει

Ένα κείμενο με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά 2018 έδωσαν στη δημοσιότητα και συνυπογράφουν η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος και ο πολιτικός επιστήμονας και επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος.

Με τίτλο "Εμείς νιώθουμε και νοιαζόμαστε", επισημαίνουν πως η σκέψη τους με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, με δισφορα μέτρα.......:... Εμείς σήμερα μπορεί να φαντάζουμε "ρομαντικοί" στην εποχή που κυριαρχεί ο κυνισμός. Είμαστε όμως ιδιαίτερα ανήσυχοι, όχι μόνο για τον τρόπο που θα διαχειριστεί η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των Μνημονίων, αλλά και από τη θολή εικόνα της Αντιπολίτευσης, η οποία δεν αποσαφηνίζει τις θέσεις της, δεν δεσμεύεται για το απαραίτητο δίχτυ προστασίας που απαιτεί το 21% της κοινωνίας το οποίο ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (πηγή ΕΛΣΤΑΤ).
Αυτές είναι οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουν όσοι έχουν λόγο στα δημόσια πράγματα.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα πως, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει για λογαριασμό της Παγκόσμιας Τράπεζας (και δεν δημοσιεύονται!), το 15% των ελληνικών νοικοκυριών ζουν με μάξιμουμ 2.500 ευρώ το χρόνο (δηλαδή με 1,7 ευρώ το άτομο την ημέρα...) και το 75% με μάξιμουμ 10.000 ευρώ το χρόνο.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός του ενός πέμπτου του πληθυσμού δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο. Είναι ο κανόνας που τείνει να παγιωθεί.

Μια κοινωνία χωρίς μεσαία τάξη, είναι μία κοινωνία νεόπτωχων και όχι μόνο οικονομικά. Είναι ένα κοινωνικό σύνολο που δεν βλέπει μόνο το πορτοφόλι του να αδειάζει, αλλά νοιώθει τεράστιο κενό στην ψυχή του, και βλέπει τα αποθέματα της θετικής του ενέργειας να εξαντλούνται, χωρίς να έχει τη δύναμη να αντιδράσει. Εναποθέτει λοιπόν τις όποιες ελπίδες του απέμειναν στην πολιτική ηγεσία του τόπου, η οποία, πολωμένη και διχασμένη, δεν κάνει από επιλογή το αυτονόητο: Να βρει δηλαδή πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις και να επιδείξει έμπρακτα όχι με λόγια τη στοιχειώδη ευαισθησία.

Η μεν κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αξιοποιήσει π.χ. το κοινωνικό μέρισμα προς όφελός της. Η δε αξιωματική αντιπολίτευσης και η ηγετική της ομάδα ψάχνουν να βρουν τρόπο να την αποκρούσουν ώστε να μην ευνοηθεί ο αντίπαλός της και χαθεί η προοπτική της εξουσίας.

Μικρά και ιδιοτελή τα κίνητρα και των δύο. Γι' αυτό και όσο συμπεριφέρονται έτσι, χωρίς κοινή προσπάθεια για σύνθεση ιδεών, χωρίς συναίνεση πολιτικών, χωρίς συνένωση δυνάμεων προς όφελος των πολιτών, θα κυριαρχεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας ο Κανένας.

Εμείς τοποθετούμαστε όχι ως "αντί" αλλά "υπέρ" της κοινωνίας.
Θετικά.
Με προτάσεις.

Τοποθετούμαστε με άξονα την πολιτική μας παιδεία και την σχολή πολιτικής και κοινωνικής σκέψης η οποία βάζει
- Τον άνθρωπο μπροστά από τους αριθμούς.
- Την Πατρίδα πάνω από την Παράταξη.
- Τις συλλογικές αρχές και τις αξίες πάνω από τα ατομικά συμφέροντα.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, την ευαισθησία μας, την ενσυναίσθηση μας και θέλουμε να συναντηθούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας στο χώρο του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση για να εκφράσουμε τα ζητούμενα των πολιτών και να κάνουμε πράξη τις απόλυτα δικαιολογημένες προσδοκίες τους.

ΔΙΟΤΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

1 Μάη 2018

Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου
Ευάγγελος Αντώναρος
Νίκος Καραχάλιος".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline