Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  00:17:50

Οι δέκα πιο δημοφιλείς-αγαπητοί υπουργοί σε έρευνα της έγκυρης γκάλοπ MRB του Δ. Μαύρου. Ονόματα- εκπλήξεις τόσο εντός όσο εκτός της πρώτης δεκάδας. Κύριο

Ο χαρακτηρισμός ως «δημοφιλούς» ενός πολιτικού προσώπου σημαίνει ότι κρίνεται ευρύτερα ως συμπαθής και αγαπητός, αλλά και με στοιχεία αναγνώρισης σε ικανότητες του, ιδιαίτερα εάν είναι υπουργός ή άλλο ξεχωριστό κυβερνητικός και κομματικό στέλεχος.

Απουσιάζουν, σε αντίθεση με άλλες έρευνες, κορυφαίοι και μεγάλης δημοσιότητας υπουργοί, όπως οι Αδ.Γεωργιάδης, Κ.Χατζηδάκης, Γ.Γεραπετρίτης, Γιάννης Βρούτσης, Θ.Θεοχάρης κ.α. Επίσης κανένας άλλος στη δεκάδα από τους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς πλην του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα. Ούτε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς.

Ισχυρές εντυπώσεις και σχόλια στο δημόσιο χώρο από τη δημοσίευση της λίστας των δέκα πιο δημοφιλών Υπουργών της Κυβέρνησης σε μεγάλη πολιτική έρευνα από την εταιρεία MRB του γνωστού αναλυτή Δημήτρη Μαύρου την κορυφή των πλέον δημοφιλών υπουργών είναι στην πρώτη πεντάδα οι Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας. Ακολουθούν και κλείνουν τη δεκάδα κατά σειρά οι Χρήστος Σταικούρας, Στέλιος Πέτσας, Νίκη Κεραμέως, Νικ. Παναγιωτόπουλος και Κώστας Καραμανλής .

Και αν δεν κάνει εντύπωση η πρωτιά του Βασίλη Κικίλια λόγω της συγκυρίας του κορωνοϊού, η δεύτερη θέση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου έρχεται να αναδείξει το έργο που έχει γίνει όλους τους τελευταίους μήνες. Ο Υπουργός Εσωτερικών , όπως και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, έχει σηκώσει ένα δυσανάλογο έργο στηρίζοντας καταρχήν την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ παρεμβαίνει καίρια και άμεσα στα θεσμικά ζητήματα που προκύπτουν. Υψηλής δημοτικότητας θεωρούνται κι οι θέσεις των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας, οι οποίοι χειρίζονται δύσκολους τομείς, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα χωρίς κινήσεις και δηλώσεις εντυπωσιασμού. Στα δύσκολα οι υπουργοί Παιδείας και Εθνικής Άμυνας επίσης, με την πρώτη να βάλλεται από πολλές πλευρές..
Έκπληξη δεν θα πρέπει να προκαλεί και η είσοδος του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην πεντάδα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει αναλάβει την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και σε λίγους μήνες κατάφερε αρκετά έως τώρα..

Όσον αφορά τις πρόωρες εκλογές, το 59,7% των ερωτηθέντων επιθυμεί να μην γίνουν στέλνοντας μήνυμα για κάλπες στο τέλος της τετραετίας. Αν παρόλα αυτά γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο προβάδισμα 19,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Γκάλοπ MRB: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Στην κορυφή των πλέον δημοφιλών υπουργών είναι οι Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας. Αυτό σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Και αν δεν κάνει εντύπωση η πρωτιά του Βασίλη Κικίλια λόγω της συγκυρίας του κορωνοϊού, η δεύτερη θέση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου έρχεται να αναδείξει το έργο που έχει γίνει όλους τους τελευταίους μήνες. Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει σηκώσει ένα δυσανάλογο έργο στηρίζοντας καταρχήν την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ παρεμβαίνει καίρια σε θεσμικά ζητήματα που προκύπτουν.

Έκπληξη δεν θα πρέπει να προκαλεί και η είσοδος του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην πεντάδα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει αναλάβει την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και σε λίγους μήνες κατάφερε όσα άλλοι προσπαθούσαν επί χρόνια.

Όσον αφορά τις πρόωρες εκλογές, το 59,7% των ερωτηθέντων επιθυμεί να μην γίνουν στέλνοντας μήνυμα για κάλπες στο τέλος της τετραετίας. Αν παρόλα αυτά γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο προβάδισμα 19,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline