Σάββατο 20 Απριλίου 2024  12:26:05

Ο υπουργός Π. Θεοδωρικάκος για τις 36.500 προσλήψεις, καταρχήν οκτάμηνης διάρκειας: «Σύντομα θα δημοσιευθεί η γενική προκήρυξη και όλοι οι όροι, μέσα στον Ιούνιο». Σε ποιούς φορείς θα μπορούν να διορισθούν σε όλη την Ελλάδα. Κύριο

Ποιοί εξαιρούνται και έχουν κώλυμα είτε συμμετοχής είτε διορισμού.

Η διαδικασία των προσλήψεων των ανέργων, τω μακροχρόνια άνεργων μάλιστα, των ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ στην Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών

Τις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων οκτάμηνης απασχόλησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα κυκλοφορήσει με τους αναλυτικούς όρους μέσα στον Ιούνιο.

Η διαδικασία των προσλήψεων των ανέργων στην Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορά περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπουργός είπε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και έως το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.
Σχετικά με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα γι' αυτό το θέμα.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε, διευκρινίζοντας ότι επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν, σήμερα θα εξετασθεί το θέμα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών. «Θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ επανέλαβε ότι ο ανασχηματισμός «είναι θέμα αποκλειστικά του πρωθυπουργού».

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2020 – Πότε οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα

Υπενθυμίζουμε αρχικά ότι την Πέμπτη 09/04/2020, εκδόθηκε η απόφαση σε ΦΕΚ που καθορίζει όλους τους όρους και τις λεπτομέρειες για τη νέα ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 2020 και τις 36.500 προσλήψεις.
Αναλυτικότερα για την απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ:
Αριθμ. 0.1503 – «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.»

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία – Ποιοι εξαιρούνται από το νέο πρόγραμμα

Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε ΟΑΕΔ προγράμματα κοινωφελούς Εργασίας 2017, 2018 και του 2019.
Οι όροι έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.
Φαίνεται πως η σχετική ΚΥΑ έχει μικρές διαφοροποιήσεις από το σχέδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, εξαιρούνται τελικά από την συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς και όσοι συμμετείχαν στην κοινωφελή εργασία του 2017.
Εξαιρούνται κι οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ, με αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το πρόγραμμα αφορά 36.500 άτομα, τα οποία θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Η απασχόληση είναι 8μηνη και κύριος στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Παράλληλα με την απασχόληση που θα προσφέρει, το πρόγραμμα θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους ως σημαντικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας.

Η δράση έχει ως στόχο:

-Την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (όπως ενδεικτικά οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση, σε «προστατευμένο περιβάλλον» προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους.
-Αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τις πραγματικές εξατομικευμένες ανάγκες των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, ούτως ώστε να έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, η δράση περιλαμβάνει:
– Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
– Μία ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι επιθυμίες των ωφελουμένων
– Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης το οποίο υποχρεωτικά θα παρακολουθεί το σύνολο των ωφελουμένων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline