Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  14:28:06

Συγκοινωνιακές εξαγγελίες του υπουργού Κώστα Καραμανλή: Μειώσεις στα εισιτήρια, αστικά-υπεραστικά-αεροπορικά. Από τον Ιούλιο η νέα γραμμή του ΜΕΤΡΟ έως τη Νίκαια. Κύριο

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Εισιτήριο στο 1,20 ευρώ από το 1,4ο. και άλλες μειώσεις εισιτηρίων σε όλα τα μέσα συγκοινωνίας. Δεν τίθεται θέμα κρατικοποίησης της AEGEAN, (έστω και μέρους της, όπως συνέβη με την ALITALIA) παρά το ότι θα ενισχυθεί από το ελληνικό Δημόσιο.


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προτείνει στο οικονομικό επιτελείο η τιμή του εισιτηρίου να στρογγυλοποιηθεί στο 1,20 ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε: «Με την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, το εισιτήριο από το 1,40 ευρώ θα πάει στο 1,28 και εμείς θα εισηγηθούμε να πάει στο 1,20».

-Ακόμα, μερικά παραδείγματα για τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα, που επωφελούνται από το τουριστικό «πακέτο» είναι:
• Ένα εισιτήριο λεωφορείου για Θεσσαλονίκη κοστίζει 59 ευρώ, μετ' επιστροφής και 39 ευρώ για απλή μετάβαση. Με το μειωμένο ΦΠΑ, οι τιμές θα πρέπει να διαμορφωθούν στα 54 ευρώ και 36 ευρώ αντιστοίχως.
• Για να μεταβεί κανείς στις Σπέτσες με πλοίο κλειστού τύπου, θα πρέπει να πληρώσει 42,50 ευρώ. Με το μειωμένο ΦΠΑ, η τιμή θα πρέπει να περιοριστεί στα 38,73 ευρώ
• Για το ακτοπλοϊκό ταξίδι προς Μυτιλήνη, με θέση αεροπορικού τύπου, το εισιτήριο κοστίζει 54 ευρώ. Από την 1η Ιουνίου θα πρέπει να πέσει στα 49,20 ευρώ
• Για να μεταβεί κάποιος αεροπορικώς στο Ηράκλειο και να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 123 ευρώ. Από τον επόμενο μήνα, το ίδιο εισιτήριο θα πρέπει να κοστίζει 112 ευρώ.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. Υπενθύμισε ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους, και πρόσθεσε ότι τώρα δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα κρατικοποίησης της Aegean, επισημαίνοντας ότι έχει δοθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αναστολή των τελών τους και διευκόλυνση για μετάθεση ορισμένων πληρωμών στο μέλλον, και το ίδιο ισχύει και για τα αεροδρόμια, ενώ με το υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται και άλλα μέτρα.

Καραμανλής: Αρχές Ιουλίου το μετρό θα φθάσει στην Νίκαια

Η επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό, "Αγία Μαρίνα-Δημοτικό Θέατρο", αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χλμ., έξι νέους σταθμούς (Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Στο τμήμα που θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές Ιουλίου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη περιλαμβάνονται και οι σταθμοί "Κορυδαλλός" και "Νίκαια" που είναι θα είναι κι αυτοί έτοιμοι.

«Πριν από λίγους μήνες, είχα δεσμευτεί ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε έτοιμους τους τρεις πρώτους σταθμούς της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια. Για να το καταφέρουμε αυτό, όλο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε εντατικά», τόνισε ο κ. Καραμανλής, σε δηλώσεις μετά την ξενάγηση στο εργοτάξιο του σταθμού, σημειώνοντας ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού οι εργασίες συνεχίστηκαν, με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline