Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:06:08

Η μυστηριώδης «εξαφάνιση» Ελληνα ιδιοκτήτη Αθανάσιο Ταχριτζή και της οικογένειας του ολόκληρης, από την έπαυλη «φάντασμα» στην Αγγλία. Τα «δολοφονικά σενάρια», που άρχισαν να κυκλοφορούν και περίεργη σιωπή-αδράνεια της Αστυνομίας του Λονδίνου. Κύριο

Μυστήριο πολύπλευρο, διανθισμένο με πολλές εκδοχές, «δολοφονικές» τύποις και ουσία, με σενάρια ευφάνταστα κι εκδοχές ηθελημένης εξαφάνισης χωρίς δημόσια απάντηση, χωρίς να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο συγγενή ή συνεργάτη.

Πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αλλά πλέον περιορισμένες σχετικά με τον μυστηριώδη Έλληνα ιδιοκτήτη μιας πολυτελούς έπαυλης έξω από το Λονδίνο, με την οικογένειά του να λέει πως συνήθιζε να έχει πολλά λεφτά στο σπίτι του.

Πριν από δύο ημέρες, η Daily Mail αναφέρθηκε εκτενώς στην πολυτελή έπαυλη του Έλληνα, που δείχνει να «πάγωσε» στον χρόνο με την ξαφνική και μυστηριώδη εξαφάνιση της οικογένειας. Και τώρα η οικογένειά του λέει πως ο 70χρονος Αθανάσιος Ταχμιτζής απολάμβανε τον τρόπο ζωής ενός εκατομμυριούχου από τις επενδύσεις του σε ακίνητα, ωστόσο ποτέ κανείς δεν τον είχε δει να πηγαίνει στην δουλειά του.

Ο γαμπρός του, Γκόρντον Μεϊκλτζόν, είπε ότι ο Ταχμιτζής ζούσε μια τόσο μυστηριώδη ζωή που δεν ήταν καν σίγουρος τι δουλειά έκανε -παρά το γεγονός ότι είχε δει πολλά χρήματα στο πολυτελές σπίτι του. Όπως δήλωσε στη Sun, του άρεσαν «τα μεγάλα σπίτια, τα φανταχτερά αυτοκίνητα και τα πολυτελή ρούχα», αλλά ισχυρίζεται πως ήταν όλα «για τα μάτια του κόσμου». Όπως λέει, ο Έλληνας επιχειρηματίας, γνωστός ως Θάνος, νοίκιαζε πολυτελή αυτοκίνητα για να εντυπωσιάσει την οικογένειά του, αλλά όταν επέστρεφε σπίτι, προτιμούσε να οδηγεί ένα σαράβαλο.

Η εγκαταλελειμμένη έπαυλη του Έλληνα επιχειρηματία

Η μυστηριώδης ξαφνική αποχώρηση της οικογένειας του Έλληνα επιχειρηματία

Οι φωτογραφίες του τεράστιου σπιτιού του κοντά στο Κινγκς Λάνγκλεϊ, έξω από το Λονδίνο, κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, και δείχνουν την ξεθωριασμένη δόξα του εγκαταλελειμμένου αρχοντικού που απέμεινε να σαπίζει μετά την ξαφνική αποχώρηση της οικογένειας, με τα πιάτα ακόμη στο τραπέζι και τα πανάκριβα ρούχα στις ντουλάπες.

Η οικογένεια εγκατέλειψε τόσο ξαφνικά την κατοικία, που τα πανάκριβα ρούχα διάσημων σχεδιαστών παραμένουν στις ράγες

Οι γείτονες έχουν μείνει με την απορία σχετικά με το τι οδήγησε τον Έλληνα επιχειρηματία να εγκαταλείψει έτσι ξαφνικά το σπίτι του -αφήνοντας πίσω του έπιπλα, κοσμήματα, ρούχα διάσημων σχεδιαστών και ένα πανάκριβο αμάξι Bentley. Ένα ρολόι κολλημένο στον χρόνο διακρίνεται επάνω σε ένα κομοδίνο, ενώ ρούχα διάσημων σχεδιαστών, όπως Yves St Laurent, Gucci και Louis Vuitton, είναι στοιβαγμένα σε ράγες σε ένα από τα υπνοδωμάτια της πολυτελούς έπαυλης.

«Του άρεσαν τα μεγάλα σπίτια, τα φανταχτερά αυτοκίνητα και τα πανάκριβα ρούχα»
Όπως δήλωσε ο γαμπρός του στη Sun: «Τον γνωρίζω για περισσότερο από 40 χρόνια και ήταν πάντα ο ίδιος. Του άρεσαν πάντα τα μεγάλα σπίτια, τα φανταχτερά αυτοκίνητα και τα πανάκριβα ρούχα -ήθελε να κάνει επίδειξη. Οδηγούσε πολυτελείς Mercedes, τις οποίες νοίκιαζε για μερικές ημέρες, για να εντυπωσιάζει τους συγγενείς όταν τους επισκεπτόταν. Αλλά όταν επέστρεφε στο σπίτι, οδηγούσε ένα σαράβαλο. Πριν μετακομίσει σε αυτό το σπίτι στο Κινγκς Λάνγκλεϊ, ζούσε σε ένα πολύ πιο εντυπωσιακό αρχοντικό κοντά στο Μπόρνμουθ».

Το τηλεσκόπιο ξέμεινε σε ένα δωμάτιο της πολυτελούς έπαυλης του μυστηριώδη Έλληνα επιχειρηματία

Ο Μεϊκλτζόν, ένας συνταξιούχος ειδικός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ζει τώρα στο Καρμαρθενσάιρ της νοτιοδυτικής Ουαλίας, είπε ότι γνώρισε για πρώτη φορά τον Ταχμιτζή στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν άρχισε να βγαίνει με την κουνιάδα του Έλληνα επιχειρηματία Μάντι Ρις, όπως λεγόταν τότε. Ο Ταχμιτζής ζούσε με τη σύζυγό του Σάρον και τη νέα τους οικογένεια σε ένα διαμέρισμα στο Σεντ Τζονς Γουντ, στο βόρειο Λονδίνο.

Το ταβάνι στην κουζίνα του σπιτιού έχει σχεδόν καταρρεύσει εξαιτίας διαρροής νερού

Στοίβες τα χρήματα στο σπίτι - Έφταναν μέχρι το ταβάνι

Ο Μεϊκλτζόν πρόσθεσε: «Ένα βράδυ μας ρώτησαν εάν θα μπορούσαμε να φροντίσουμε τα μικρά τους παιδιά. Ήταν η πρώτη φορά που τους γνώρισα, αλλά ο Θάνος δεν ήταν και πολύ ομιλητικός. Δεν ήταν ποτέ. Δεν περνούσαν ούτε ένα βράδυ μαζί ως ζευγάρι, με τη Σάρον να βλέπει τους φίλους της και τον Θάνο να κυκλοφορεί έξω, ένας Θεός ξέρει πού. Εκείνο το βράδυ, ένας από τους γιους του είχε κολικούς και η Μάντι με ρώτησε αν θα με πείραζε να πάω στην κρεβατοκάμαρα του αγοριού για να τον παρηγορήσω που πονούσε. Πήγα, λοιπόν, στην κρεβατοκάμαρα και στην κορνίζα του τζακιού υπήρχαν περισσότερα χρήματα από όσα είχα δει ποτέ στην ζωή μου. Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες χαρτονομίσματα. Ήταν κυρίως χαρτονομίσματα των 10 λιρών στοιβαγμένα τόσο ψηλά που έφταναν σχεδόν στο ταβάνι».

Σύμφωνα με τον γαμπρό του, νοίκιαζε πανάκριβα αυτοκίνητα όταν επισκεπτόταν τους συγγενείς, αλλά ο ίδιος προτιμούσε να οδηγεί ένα σαράβαλο

Η εργασία του πατέρα του στην ελληνική πρεσβεία
Και συνεχίζει λέγοντας: «Αν τον ρωτούσες τι δουλειά έκανε, μουρμούριζε ότι ασχολούνταν με το real estate, αλλά δεν τον είδα ποτέ να δουλεύει ούτε μία ημέρα στη ζωή του. Γνώριζα ότι ο πατέρας του, ο οποίος είχε διοικητική θέση στην ελληνική πρεσβεία, είχε μερικές ιδιοκτησίες γύρω από το Βόρειο Λονδίνο και νομίζω ότι είναι πιθανό να είχε εμπλακεί με αυτή τη δουλειά ο Θάνος. Αλλά σίγουρα δεν είχε κάποιο κτηματομεσιτικό γραφείο με τη συμβατική έννοια και ποτέ δεν φάνηκε να πηγαίνει σε ένα γραφείο για δουλειά».

Το πιάνο της οικογένειας με την παρτιτούρα να παραμένει ανοιχτή
«Είχα επισκεφθεί το σπίτι στο Κινγκ Λάγκλεϊ με τη Μάντι μερικές φορές πριν από χρόνια, λίγο μετά την μετακόμισή τους εκεί από το Μπόρνμουθ. Λοιπόν, αυτό το ακίνητο φαινόταν εντυπωσιακό από έξω, αλλά στο εσωτερικό του ήταν πολύ συνηθισμένο -είχε φθηνά έπιπλα και φωτιστικά. Δεν ήμασταν και κολλητοί, αλλά επειδή ήταν μέλος της οικογένειας, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα πάω καλά μαζί του. Και πάντα έλεγε "έχω ξεμείνει από μετρητά"».

Η τελευταία φορά που τον είδε
Ο γαμπρός του Έλληνα επιχειρηματία πρόσθεσε: «Μετά την κηδεία της Σάρον (της συζύγου του), όλοι πήγαμε στο σπίτι τους στο Κινγκς Λάνγκλεϊ. Η φιλοξενία του ήταν ενδεικτική του χαρακτήρα του. Υπήρχαν περίπου 20 καλεσμένοι, μερικοί από τους οποίους είχαν ταξιδέψει από πολύ μακριά και το μόνο που έκανε ήταν να μας κεράσει μερικά πολυκαιρισμένα σάντουιτς και μερικά μπουκάλια φθηνό λευκό κρασί».

Όταν πέθανε η γυναίκα του γαμπρού του επιχειρηματία, η Μάντι, ο Ταχμιτζής δεν μπήκε καν στον κόπο να παραστεί στην κηδεία της. «Βρήκε μια δικαιολογία πως είναι απασχολημένος, αλλά ήξερα ότι πολύ απλά δεν τον ενδιέφερε να παραβρεθεί και έκτοτε δεν είχα κάποιον λόγο για να τον δω ξανά. Το τελευταίο που έμαθα γι' αυτόν ήταν ότι ζούσε στο Λονδίνο», είπε στη Sun ο γαμπρός του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline