Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:29:38

O Κ. Μίχαλος του EBEA διαψεύδει τα σενάρια ότι συμμετέχει στη δημιουργία νέου κόμματος, ως ρήγματος στη ΝΔ. Κύριο

Παράλληλα φέρονται να συνεχίζονται οι ζυμώσεις για προσέλκυση επώνυμων στελεχών από τον χώρο της ΝΔ από τους πρωτεργάτες μιας πολιτικής κίνησης, με ανάμεσα τους, τους Ε. Αντώναρο, Αρη Σπηλιωτόπουλο, Αργ. Ντινόπουλο και Ν.Καραχάλιο.

Δεν είναι πρώτη φορά κατά την οποία αναμειγνύεται το όνομά του ως τεχνοκράτη και ως «μη φθαρμένου στην πολιτική» σε προθέσεις για τη δημιουργία κόμματος με απόσχιση στελεχών και οπαδών από τη ΝΔ και στο χώρο της κεντροδεξιάς.. Τις διέψευσε και πάλι κατηγορηματικά και μάλιστα τονίζοντας ότι ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ , παρά τα διαγραφή του από τη ΝΔ πριν δύο χρόνια, συνεχίζει να έχει καλή και δημιουργική συνεργασία με υπουργούς της Κυβέρνησης του οικονομικού και εμπορικού χώρου, με πρώτο τον Αδωνη Γεωργιάδη. Μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος διέψευσε πληροφορίες κατά τις οποίες συμμετέχει στη δημιουργία νέου κόμματος και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο..

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η Ιστοσελίδα TVXS , που δημιουργήθηκε και λειτούργησε επί χρόνια από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Γ. Γιακουμάτος, η Κ. Παπακώστα, ο Αρ. Ντινόπουλος, o Xρ. Ζώης , ο Γ, Λαμπρόπουλος, ο Αρ,. Σπηλιωτόπουλος μαζί με τους Ε. Αντώναγος και Ν., Καραχάλιοκ.α. συμμετέχουν σε διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «Δημοκράτες». Είδηση που δεν έχει διαψευσθεί από κανένα άλλο πρόσωπο, πλην του κ Μίχαλου. 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δεν διέψευσε απλώς αλλά προχώρησε μάλλον απαξιωτικό χαρακτηρισμό ανάλογων προθέσεων.«Μέγα ψέμα ότι ετοιμάζω δεξιό κόμμα. Έχουμε άλλα, πιο σοβαρά προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αντώναρος, Σπηλιωτόπουλος, Ντινόπουλος, Καραχάλιος. Προχωρούν σε πολιτική κίνηση ως «νέο-καραμανλικοί» και στον χώρο της κεντροδεξιάς. Χωρίς Κατ. Παπακώστα και χωρίς κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 00:44

Εκτός του κόμματος τα τελευταία χρόνια και με αποτυχίες σε εκλογικές αναμετρήσεις είτε αυτοδιοικητικές είτε βουλευτικές.
Τη δυσφορία του για το εγχείρημα, όπως και κάθε ανάλογη κίνηση « νεοκαραμανλικών»(αφού δεν έχουν καμία σχέση με το ιδρυτή της παράταξης και Εθνάρχη) έχει εκδηλώσει ο πρώην Πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, του οποίου οι τέσσερις υπήρξαν συνεργάτες ή υφιστάμενοι. Δεν τους ακολουθεί, όπως μέχρι το 2018 σε κοινές ανακοινώσεις τους και σχέδια η κ Κατ. Παπακώστα, η οποία έχει ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια βουλευτής στον τομέα της Β΄ Αθηνών, χωρίς επιτυχία να εκλεγεί.

Τελευταίες πληροφορίες, μετά διάφορες δηλώσεις του , συνήθως κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πορείας «αποκλεισμένων» παλαιών στελεχών της ΝΔ και παρασκηνιακές ειδήσεις, φέρουν τους «τέσσερις πρώην» να συγκροτούν ενιαία πολιτική κίνηση, Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Καραμανλή. Αργύρης Ντινόπουλος πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της Β΄ Αθηνών. Άρης Σπηλιωτόπουλος πρώην βουλευτής και υπουργός Τουρισμού και Παιδείας και Διονύσης Καραχάλιος, ανώτερος στέλεχος της ΝΔ και παλαιότερα συνεργάτης του Βαγ. Μειμαράκη.

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΙΧΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου αναφέρεται: «Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος.»
» Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»».

Οι διαφοροποιήσεις που ξεχείλισαν το ποτήρι

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση του Eurogroup για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
«Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο» είχε δηλώσει.

Διαφορετική στάση είχε κρατήσει και σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, εκφράζοντας αισιοδοξία για την επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία αλλά και για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.
«Οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ για τη νέα χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, η τεχνογνωσία που θα χρειαστεί (στο πλαίσιο αυτό), βεβαίως και υπάρχει στην Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί, όπως επίσης και οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για επενδύσεις ένθεν κακείθεν» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσον αφορά την κριτική που έχει ασκηθεί στη συμφωνία, είχε τονίσει: «Έχει αναλογιστεί ποτέ κάποιος ότι μια χώρα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και μεγάλες υπερδυνάμεις, ως απλή Μακεδονία, κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να γίνει αλλαγή ονομασίας; Νομίζω ότι από τη στιγμή που το θέμα είχε τεθεί από την πλευρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και αυτό θα διασφαλιστεί από τη συμφωνία -η οποία άλλωστε θα έρθει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο, έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί- υπάρχουν μόνο οφέλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και το επιχειρηματικό σκέλος».

Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά επίμονα τη διεξαγωγή εκλογών για «να απαλλαχθεί ο τόπος από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά» ο κ. Μίχαλος είχε εκφραστεί κατά των πρόωρων εκλογών, μιλώντας μάλιστα για καραμέλα που πρέπει να σταματήσει.
«Η καραμέλα των πρόωρων εκλογών πρέπει να σταματήσει. Πρόωρες εκλογές, το μόνο που φέρνουν είναι αναστάτωση στην οικονομία και στην κοινωνία. Με βάση το Σύνταγμα προσδιορίζονται κάθε 4 χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε και να υλοποιείται», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline