Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:16:53

Ειδικό σχέδιο του ΕΚΑΒ για την επιχειρησιακή ετοιμότητά των νησιών

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων του υπουργείου Υγείας θα έχει το ΕΚΑΒ, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ), το οποίο θα υλοποιήσει από μεθαύριο και για τρεις εβδομάδες πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης και άσκησης στα νησιά, τόσο στους υγειονομικούς όσο και στους λιμενικούς για τη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού και τη διακομιδή του, πλωτή ή αεροδιακομιδή – το πρόγραμμα ΕΚΑΒ be SAFE (Stay Alert Fully Educated).


Κλιμάκια διασωστών και γιατρών θα ταξιδέψουν από μεθαύριο στα νησιά των Κυκλάδων για να υλοποιήσουν το σημαντικό αυτό πρόγραμμα.
«Θα ελέγχουμε και θα καταγράφουμε την εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών σχηματισμών για την πανδημία COVID-19 κατ' αναλογία της αξιολόγησης που γίνεται όταν υλοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία.

Θα εκπαιδεύσουμε τους εργαζόμενους σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) κατά το χρονικό στάδιο πριν από τη διακομιδή ενός ύποπτου ή και επιβεβαιωμένου περιστατικού SARS-CoV-2 σε κάποιο Νοσοκομείο Αναφοράς COVID-19. Επίσης, θα αξιολογήσουμε τις πραγματικές δυνατότητες διακομιδής κρούσματος με πλωτά ή αεροπορικά μέσα», εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline