Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:53:03

Ο σπουδαίος επιτελικός νους και μέγας πολεμιστής Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι πρωτίστως χυδαιολόγος για καθηγητή της ... Εθνικής Επιτροπής του 1821. Κύριο

Νέα απόπειρα μείωσης μετά από εκείνη του...δικτάτορα Ιωάννη Καποδίστρια.

Τελικά, μετά τη νέα γκάφα και δημόσια πρόκληση, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» απέσυρε από την ιστοσελίδα της ανάρτηση για τον Γ. Καραϊσκάκη. Αποσύρθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ένα απόσπασμα άρθρου του καθηγητή Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Επρόκειτο για απόσπασμα άρθρου του κ. Χατζή, μέλους της Επιτροπής, για τον οποίο υπενθυμίζεται ότι και πρόσφατα είχε δημιουργηθεί «θόρυβος», όταν είχε αποκαλέσει «δικτάτορα» τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Η ανάρτηση που εμφανίστηκε στο επίσημο σάιτ «Ελλάδα 2021» και αναφερόταν στην αθυρόστομη γλώσσα του ήρωα της Επανάστασης, είναι η εξής:

k1     k2

Προ ωρών, πάντως, η Επιτροπή χαρακτήρισε την υπόθεση «αλλόκοτη» δηλώνοντας ότι το εν λόγω άρθρο, από το οποίο απομονώθηκε το απόσπασμα, δεν είχε αναρτηθεί ποτέ από την ίδια, αλλά είχε δημοσιευτεί παλαιότερα σε άλλη ιστοσελίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟ SITE. ΑΡΑ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. ΗΔΗ, Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΚΟΤΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
— Greece 2021 (@Greece_2021) May 24, 2020

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

Άδοξη συνέχεια και θλιβερή κατάληξη. Κατέβηκε από το site άρθρο για τον «Έρωτα του Καραϊσκάκη» - Η εξήγηση στο Facebook Αντιδράσεις προκάλεσε η προσωρινή δημοσίευση ενός άρθρου για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη στην επίσημη ιστοσελίδα «Ελλάδα 2021» Στον ιστότοπο greece2021.gr αναρτήθηκε για λίγο ένα άρθρο αφιερωμένο στον Έλληνα επαναστάτη με τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη», το οποίο - σύμφωνα με δημοσιεύματα - υπέγραφε ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, ειδικός στη Φιλοσοφία Δικαίου & Θεωρία Θεσμών και μέλος της Επιτροπής. Ο κ. Χατζής έχει δημοσιεύσει και άλλα άρθρα κατά το παρελθόν στην επίσημη σελίδα, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε επικριτικά σχόλια συναδέλφων του, με τον Διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Στέφανο Καβαλλιεράκη, να το χαρακτηρίζει «γονατογράφημα» στο οποίο ο Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως «ο επιβήτορας του 1821».

«Το νέο άρθρο ( μάλλον για γονατογραφημα πρόκειται) του μέλους της Επιτροπής και μόνιμου αρθρογράφου στην ιστοσελίδα της επιτροπής για τον ερωτικό Καραϊσκάκη ο όποιος παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21 νομίζω δείχνει απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καβαλλιεράκης. Πλέον το άρθρο έχει αφαιρεθεί και ο σύνδεσμος για το δημοσίευμα με τίτλο «Ο έρωτας του Καραϊσκάκη» https://www.greece2021.gr/ellada-2021/2180-o-erotas-tou-karaiskaki οδηγεί σε μήνυμα «λάθους 404», που ενημερώνει τον επισκέπτη ότι «το άρθρο δεν βρέθηκε». Αργότερα, οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκαν στο ζήτημα με ανάρτησή τους στο Facebook, γράφοντας πως: «Το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε ως ανάρτηση στο site της επιτροπής, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ από την Επιτροπή. Πρόκειται για κείμενο που έχει δημοσιευτεί παλιότερα σε άλλο site. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη. Ήδη, η επιτροπή ερευνά την αλλόκοτη αυτή υπόθεση». Πηγή: www.lifo.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline