Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:11:42

Εντυπωσιακή πρωτοβουλία του ΙΠΣΝ: Οι ηλικιωμένοι 65+ ετών, προνομιακοί επισκέπτες στο σύγχρονο «Πάρκο Σταύρος Νιάρχος». Μαζί τους προηγούνται και άλλες κατηγορίες αποκλεισμένων του κορωνοιού, όπως οι έγκυοι, με προβλήματα υγείας και ΑΜΕΑ... Κύριο

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Με δωρεάν προκρατήσεις οι επισκέψεις και υποδειγματικές προτεραιότητες σε αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάστηκαν ους δυο μήνες των σκληρών μέτρων λόγω κορωνοιού.

Θα ανοίξει τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα, με μια σπάνιας ευαισθησίας και διδακτική πρωτοβουλία για όλη την ελληνική κοινωνία.

To όμορφο και φιλόξενο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, που πλαισιώνει το Κέντρο Πολιτισμού, ένα από τα πιο σύγχρονους τόπους ψυχαγωγίας και ποιοτικής ζωής, ανοίγει και πάλι τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα, μετά το χρονικό διάστημα που παρέμεινε λόγω κορωνοϊού. Για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ωστόσο, θα λειτουργεί με ειδικούς όρους και κανόνες έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στους χώρους του.

Έτσι λοιπόν οι επισκέψεις θα επιτρέπονται μόνο μετά από προεγγραφή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η ύπαρξη προεγγραφής θα ελέγχεται σε τρεις πύλες - σημεία ελέγχου. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προεγγραφή ακόμη και αν τη συγκεκριμένη ώρα υπάρχουν «κενές θέσεις» στις προεγγραφές. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για τη δημιουργία σειράς αναμονής η οποία θα προκαλούσε, πολλές φορές, ανεξέλεγκτο συνωστισμό.

Από τον κανόνα της προεγγραφής θα εξαιρούνται μόνον οι άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ, οι ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας και οι έγκυοι, για τους οποίους η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, με έλεγχο, αν χρειασθεί, της ηλικίας, κάρτας ΑμεΑ κλπ. Ειδικά για τις ομάδες αυτές στόχος μας είναι να αποφεύγεται η καθυστέρηση στην είσοδο. Όλοι οι πρώτοι και περισσότερο αποκλεισμένοι των σκληρών μέτρων Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου μέχρι τώρα.

Στην σχετική ανακοίνωση γίνεται ειδική αναφορά στην απόφαση θα είναι ελεύθερη η είσοδος στα άτομα άνω των 65 ετών. «Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την ελεύθερη πρόσβαση των 65+ κίνητρο για μια ευάλωτη ομάδα να μην παραμείνει στο σπίτι αλλά να εκτεθεί σε κίνδυνο μετάδοσης. Στην πραγματικότητα, όμως, πιστεύουμε ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι άνω των 65 της περιοχής, και γενικότερα βέβαια, εκτίθενται αυτή τη στιγμή σε μεγαλύτερο κίνδυνο γιατί αναγκάζονται να κάνουν περίπατο σε ανοργάνωτες διαδρομές (παραλία, πλατείες κλπ.) όπου ο κίνδυνος συνωστισμού είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ότι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων, εκ των οποίων 50 είναι τα άμεσα "ωφέλιμα" για περίπατο και όπου θα υπάρχει και επιτήρηση για την αποφυγή του "κατά τόπους" υψηλού συγχρωτισμού.

Στηρίζουμε την άποψη μας στα αποτελέσματα της Έρευνας Επισκεπτών που πραγματοποιήσαμε τον Δεκέμβριο του 2019.
Η απόφαση μας για ελεύθερη πρόσβαση στους 65+, αποτελεί ουσιαστικά μια προσφορά στους περίοικους άνω των 65».

Στο μεταξύ τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, θα υπάρχει επιτήρηση από προσωπικό και φύλακες ώστε να αποθαρρύνεται ο συνωστισμός.
Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για την επίσκεψη τουριστών στο ΚΠΙΣΝ. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας και επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να συμβάλουμε στην τουριστική ανάκαμψη της πόλης μας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ανακοίνωση σχετικά με τις λεπτομέρειες του συστήματος προεγγραφών, με την ανακοίνωση της ημέρας και ώρας για τις πρώτες προεγγραφές, των σημείων εισόδου κλπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline