Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:06:55

Το φαινόμενο Ζωζώ Σαπουντζάκη μπήκε χθες στα 88 της χρόνια. Πως στα γενέθλια η «Φίνος Φιλμ» αποκάλυψε την ηλικία της. Κύριο

Με ένα ευχετήριο βίντεο από τον επίσημο λογαριασμό της στα social media, η θρυλική «Φίνος Φίλμ» θέλησε να τιμήσει τα γενέθλια της Ζωζώς Σαπουντζάκη που είναι σήμερα 27 Μαΐου.

«Το φαινόμενο «Ζωζώ» κλείνει σήμερα τα 87 έτη και εμείς υποκλινόμαστε στην αγάπη της για ζωή. Χρόνια πολλά Ζωζώ μας» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Η βασίλισσα της νύχτας είχε ερωτηθεί πριν δύο χρόνια για την ηλικία της. Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την παράσταση "Αναζητώντας τον Αττίκ", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

"Όταν όμως λες μεγάλωσα ή κουράστηκα τελείωσες... Εγώ ποτέ δεν είπα τίποτε. Αν με ρωτήσετε δεν ξέρω πόσων χρονών είμαι. Δεν ξέρω τι λένε, δεν μ΄ ενδιαφέρει. Εγώ βγάζω αυτό που έχω μέσα μου. Κι όσον αφορά το ερώτημά σας φυσικά συνεχίζω και γυμνάζομαι. Επίσης αγαπώ τη θάλασσα η οποία με αναζωογονεί. Ο αέρας, το οξυγόνο μου κάνουν πολύ καλό".

Πάντως, στη wikipedia αναγράφεται η ημερομηνία γέννησής της κανονικά (Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 1933), πράγμα που φυσικά για την αγέραστη Ζωζώ, μοναδικό φαινόμενο ζωντάνιας και διάθεσης για ζωή , είναι μια κατάκτηση και τελικά ελάχιστη σημασία έχει.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 50', κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης (Ωνάσης, Νιάρχος, κ.α). Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκαναν την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλά για το μπρίο της και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η «Βασίλισσα της νύχτας».

Η μητέρα της σε ρόλο μάνατζερ ζητούσε πάντα πολλά λεφτά για να υπογράψει συμβόλαιο για ταινία ή δίσκο. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα δεν συμμετείχε σε πολλές ταινίες. Η καριέρα της στην Αμερική και την Κωνσταντινούπολη υπήρξε σημαντική. Στην Αμερική βρέθηκε απλά για να «πικάρει» ένα παλιό της φλερτ, ενώ στην Πόλη είχαν κυκλοφορήσει ακόμα και σοκολατάκια με τη φωτογραφία της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline