Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  20:45:41

«Εσείς, δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα βαρβαρότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ...». Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην θρασύτητα της Άγκυρας. Κύριο

Μετά από καιρό μια εύστοχη, πειστική και αυστηρών τόνων απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς μόνο υπαινικτικές και χλιαρές διατυπώσεις.

Αποστομωτική ιστορικά και πολιτικά, εύστοχη και με καίριο χαρακτήρα απέναντι στη Τουρκία , μετά από αρκετό καιρό. Με ένα άμεσο «κατηγορώ» στη θρασύτατη επίδειξη της Άγκυρας να παραστήσει τον τιμητή σε θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καταλυτική απάντηση της Αθήνας με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας με έμφαση πως η Τουρκία δεν δικαιούται, δεν έχει δηλαδή το ηθικό-πολιτικό δικαίωμα να κάνει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τήρησης της διεθνούς νομιμότητας.

«Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί νέα θρασεία πρόκληση της Τουρκίας: «Η Ελλάδα παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο τα δικαιώματα των μεταναστών».
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι η ακόλουθη:

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της Επίθεση στην Ελλάδα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια εξαπολύει για το μεταναστευτικό η Τουρκία, ενοχλημένη από τις κινήσεις ενίσχυσης των ελληνικών συνόρων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προκαλεί ένταση και η Τουρκία θέλει διάλογο.
Με αφορμή επίσης τη δήλωση του Νίκου Δένδια στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι είναι η Τουρκία που παραβιάζει με «βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των μεταναστών, το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλείται για άλλη μια φορά τα fake news περί παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή των μεταναστών από την Ελλάδα προσθέτοντας ότι «είναι ντροπή να αποκαλείς βαρβάρους κάθε είδους αθώους ανθρώπους».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί».
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί επίσης την Ελλάδα η οποία «όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline