Κυριακή 12 Ιουλίου 2020  05:17:21

O τελευταίος υπουργός ΥΠΕΘΑ του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγ. Αποστολάκης επιμένει: «Αν καταλάβουν, ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα, αυτή θα πρέπει να ισοπεδωθεί - Διαφορετικά δεν υπάρχει εθνική μας κυριαρχία». Κύριο

Μεγάλη η διαφοροποίηση πλέον ως απόστρατου από τη θητεία του, τα προηγούμενα χρόνια, ως αρχηγού του ΓΕΕΘΑ και υπουργού ΥΠΕΘΑ του ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερη στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα και όλους τους κορυφαίους της τότε Κυβέρνησης.


Δηλώσεις, που μάλλον αιφνιδίασαν, ενός άλλου τόνου και μεγάλης έντασης, που δεν είχε κάνει ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πεντάγωνο, όπου μάλιστα για ορισμένους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ εθεωρείτο ως πολύ αξιόπιστος και αποτελεσματικός συνομιλητής με την Τουρκία. Μέσα δήθεν σε κλίμα «νέων σχέσεων ειρήνης και καλής πίστης», με τον παλαιό του γνώριμο της άλλης πλευράς ,επίσης πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας και κατόπιν υπουργό Εξωτερικών του Τ. Ερντογάν, για να αποδειχθεί, τελικά, σκληρός και φιλοπόλεμος ιέρακας κατά της Ελλάδος.

Ο ναύαρχος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ επί χρόνια και τελευταίο υπουργός και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν αποκαλυπτικός σχολιάζοντας τις συνεχείς προκλήσεις της Αγκύρας επανέλαβε τη φράση πως αν Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, αυτή θα πρέπει να ισοπεδωθεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει υπόσταση το κράτος, δεν υπάρχει κυριαρχία και Ένοπλες Δυνάμεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και σε ερώτηση αναφορικά με τη φράση περί ισοπέδωσης βραχονησίδας ο κ.Αποστολάκης είπε «βεβαίως πρέπει να ισχύει. Μα δεν έχεις άλλα περιθώρια. Διαφορετικά δεν υπάρχει υπόσταση κράτους. Δεν υπάρχει κυριαρχία. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν δεν ισχύει αυτό το πράγμα τι κάνουμε; Μπορείτε να μου πείτε γιατί καταπίνουμε τις παραβιάσεις εναέριες και στη θάλασσα; Γιατί δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πόλεμο για ένα θέμα που μπορείς να το διαχειριστείς και διαφορετικά. Αλλά όταν γίνει κατάληψη εδάφους δεν μπορείς να το πεις αλλιώς, τι θα πεις; Δεν είναι αυτό που βλέπετε; Πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα».

«Όσο η δουλειά τους γίνεται με άλλο τρόπο, δεν έχουν λόγο να κάνουν επεισόδιο» τόνισε. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο το κακό που γίνεται είναι πως φθείρεται η κοινή γνώμη από τις κινήσεις της Άγκυρας και δημιουργούν καταστάσεις «που σιγά σιγά γίνονται μόνιμες».

«Ακούσαμε πρόσφατα στις ειδήσεις και στις ανακοινώσεις για "πτήσεις ρουτίνας". Οι πτήσεις παραβιάσεων έγιναν πτήσεις ρουτίνας αν είναι δυνατόν. Αυτά είναι τα πολύ άσχημα», τόνισε ο κ. Αποστολάκης. Πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά «είμαστε και υποχωρητικοί και διαλλακτικοί γιατί δεν θέλουμε να δημιουργούμε ρήξεις».

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι προκλήσεις από την Τουρκία

Ο ναύαρχος εκτίμησε ότι τον τελευταίο καιρό οι τουρκικές παραβιάσεις έχουν ενταθεί και έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά, καθώς δεν έχουμε ξαναδεί, όπως είπε, τόσες πολλές υπερπτήσεις πάνω από κύρια νησιά και από σαφές ελληνικό έδαφος.

«Αυτό που έχω ξαναπεί πάρα πολλές φορές είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα, κάποιος πρέπει να τους φρενάρει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline