Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  14:23:49

Με εγκαύματα στο 93% του προσώπου της 34χρονης. Οι γιατροί της μίλησαν για δυο χρόνια εγχειρήσεων και πλαστικών επεμβάσεων. Απαγορευμένα στο δωμάτιο της καθρέπτης, εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κύριο

Η παθούσα με «κλειστή μνήμη» στα θέματα εκδίκησης και μίσους εναντίον της από συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ πολλαπλασιάζονται τα διάφορα σενάρια των ΜΜΕ και οι εκδοχές της Αστυνομίας.

Τρία χειρουργεία έχει κάνε έως τώρα η άτυχη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι και θα χρειασθεί δύο και τρείς δεκάδες. Με ορίζοντα νοσηλείας και αναγκαίων επεμβάσεων τα δύο χρόνια. Η Αστυνομία σαρώνει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες από την ημέρα της επίθεσης, ενώ αναλύει και το εικαστικό υλικό που έχει ληφθεί από κάμερες ασφαλείας. Η ίδια σιωπά για πιθανούς ενόχους και δράστες.

Το 18% του σώματός της φέρει σοβαρά εγκαύματα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, περίπου το 7% του προσώπου της παραμένει αλώβητο. Δηλαδή φέρει εγκαύματα το 93% του προσώπου της με δεδομένο πως η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Με την επανόρθωση πλήρη να γίνεται αδύνατη.
Η εγχείρηση σύμφωνα με τους γιατρούς πήγε καλά, οι ίδιοι μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προσπαθούν να την στηρίξουν γιατί η ψυχολογική της υγεία είναι βεβαρημένη. Η ίδια δεν έχει ζητήσει να δει το πρόσωπό της, ενώ τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

«Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό», τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, σχετικά με την πορεία των ερευνών για την υπόθεση.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η συνάντηση που είχαν προγραμματίσει σήμερα οι αστυνομικοί με την 34χρονη Ιωάννα στο δωμάτιο της Μονάδας Εγκαυμάτων ματαιώθηκε γιατί η γυναίκα είναι ιδιαίτερα καταπονημένη και αυτό που περιμένουν είναι να καθορίσουν πλέον οι γιατροί το πότε θα είναι σε θέση να τους μιλήσει..

Σιγά – σιγά, ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τη μυστηριώδη υπόθεση με την κωδική ονομασία «Βιτριόλι» και οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι, ότι η μασκοφόρος που έριξε οξύ και διέλυσε το πρόσωπό της Ιωάννας, είναι θέμα ωρών να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Οι αξιωματικοί, μόλις πάρουν το «οκ» των γιατρών αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα το μεσημέρι, την Ιωάννα και να της θέσουν στοχευμένες ερωτήσεις που να αφορούν σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Έτσι, το επόμενο 48ωρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης και είναι πολύ πιθανό ο φάκελος να κλείσει μέσα το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κατάθεση πρώην συντρόφου της 34χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στην τηλεόραση του Alpha, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζοντας τις έρευνες για να λύσουν το μυστήριο της σοκαριστικής επίθεσης, έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» επτά πρόσωπα από το φιλικό και το συγγενικό περιβάλλον της 34χρονης. Σημειώνεται πως και τα επτά πρόσωπα, ωστόσο, έχουν δηλώσει άλλοθι.

Την ίδια ώρα, η κατάθεση πρώην συντρόφου του θύματος έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε στους αστυνομικούς στοιχεία και λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της 34χρονης με ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πρόκειται για μια γυναίκα μετρίου αναστήματος με ύψος κοντά στο 1.68. Το χρώμα των μαλλιών της είναι μελί και το μήκος φθάνει μέχρι τον ώμο. Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φορά ζακέτα μέχρι το γόνατο, αθλητικά παπούτσια, ενώ έχει και σακίδιο στην πλάτη. Φορά, όμως, και κασκέτο, ενώ χαρακτηρίζεται αθλητικός τύπος, αδύνατη και κινείται πολύ κοντά στον τόπο της επίθεσης και τη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε.

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως αν ήταν μια απλή υπόθεση θα είχε βρεθεί ήδη η άκρη του νήματος και πως είναι απορίας άξιο πως δεν είδε κανείς κάτι ενώ το έγκλημα έγινε στις 9 το πρωί, σε πολυσύχναστο σημείο αλλά και με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν την Ιωάννα. Δεν απέκλεισε να γνωρίζει το δράστη, ωστόσο από την πρώτη στιγμή αναφέρει ότι δεν είχε με κανέναν το παραμικρό πρόβλημα και δεν πάει το μυαλό της σε κάποιον «ανοιχτό λογαριασμό».

Ο κ. Λύτρας σχολιάζοντας την εκτίμηση του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα ότι το «κλειδί» το κρατά το ίδιο το θύμα, είπε ότι αυτό θα ίσχυε αν όντως γνώριζε ποιος της επιτέθηκε και δεν το έλεγε. «Αν πράγματι ήξερε τα πάντα και δεν τα έλεγε, τότε ναι, το κλειδί είναι το θύμα. Από τη στιγμή όμως που σας λέω ότι δεν πάει πουθενά το μυαλό της, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι αυτή είναι το "κλειδί". Αν ήταν κάτι με τόσο μεγάλη ζημιά που έχει πάθει θα το έλεγε κατευθείαν», τόνισε ο δικηγόρος της 34χρονης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline