Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:05:39

Δεύτερη απελευθέρωση, προχθές, του βιαστή Σειραγάκη, καταδικασμένου σε..... 401 χρόνια για 36 βιασμούς παιδιών. Κύριο

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, ότι δεν παραβίασε τους όρους της απελευθέρωσής του, μετά μόλις 8 χρόνια φυλάκισης.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι τις ημέρες που ήταν ελεύθερος δεν παραβίασε κανέναν όρο, όπως αρχικά είχε καταγγελθεί.
Συζητήθηκε η υπόθεση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών, όσον αφορά το αν θα κληθεί ή όχι η υφ' όρον απόλυση που του είχε χορηγηθεί σε προηγούμενο βούλευμα. Μια απόφαση που προκάλεσε νέες αντιδράσεις και δυσμενή σχόλια, μετά την πρώτη αποφυλάκιση μόλις μετά οκτώ χρόνια φυλάκισης σε καταδίκη.... τεσσάρων αιώνων.

Το συμβούλιο, αφού άκουσε τον κατηγορούμενο και αφού μελέτησε το σύνολο των εγγράφων που προσκομίστηκαν μέσω της συνηγόρου του, Κικής Πακιρτζίδου, έκρινε ότι τις 16 ημέρες που ήταν ελεύθερος, από τις 22 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου, δεν παραβίασε κανέναν όρο, όπως αρχικά είχε καταγγελθεί.

Κατέληξε ότι δεν συντρέχει λόγος να ανακληθεί η υφ' όρον απόλυση του κατηγορουμένου και κατάργησε τις δυο διατάξεις βάσει των οποίων ήταν προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της εισαγγελέως Γρεβενών η οποία είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών και αποφυλακίστηκε στα 8 χρόνια

Η υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από τα οποία εκτιτέα, βάσει νόμου, είναι τα 25 έτη.

Ωστόσο ο πρώην προπονητής, όταν συμπλήρωσε 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 μέρες κράτησης αποφυλακίστηκε. Με το βούλευμα αποφυλάκισης του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως να διαμένει στην Καλαμαριά σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Τέλος, ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και σε λίγες ημέρες θα συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει το ζήτημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline